RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Roses for røykeloven

Foto: Ole Berthelsen (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Krf-leder Dagfinn Høybråten har møtt Nettavisens lesere på nett. Les hva han synes om homofilt ekteskap og miljø.

Høybråten tror på engler og liker å hviske til hestene sine. Nå drømmer KrF-lederen om å få 10 prosent ved årets kommunevalg.

Roses for røykeloven
Høybråten skapte stor ståhei da han som Sosial og helseminister forbød all røyking på utesteder og restauranter.

På Nettavisens Nett-treff får han ros for å ha innført røykeloven. Selv føler Høybråten at den har gjort mye for hans virke som politiker, og han ville gjort det samme igjen.

- Ja, «den som intet våger, intet vinner», sa min bestemor, skriver Høybråten.

Ny ekteskapslov
En leser lurer på hvorfor Krf er imot en ny ekteskapslov.

- Barnas rett til en mor og en far når samfunnet skal finne et nytt hjem ved adopsjon er et viktig hensyn. Derfor vil vi beholde dagens lov som gir ekteskapet en særstilling, skriver Høybråten, som mener det trengs lover til for å «regulere de rettslige sider av et samliv».

Eldreomsorg er Krfs viktigste kampsak i dette valget. En leser lurer på hva som skiller Krf fra de andre partienes eldrepolitikk.

- Regjeringen mangler vilje til i samarbeid med de andre partiene å forplikte seg til en opptrapping av innsatsen for landets eldre over flere år. Det fikk vi til i tiåret som er gått, det skylder vi de eldre og deres pårørende å få til nå. Den satsningen bør handle om flere plasser, flere kvalifiserte hender og en garantert verdighet i tjenestene, svarer Høybråten.

- For ulike
Høybråten avviser at det kan bli aktuelt å gå i regjering med Frp. Til det er ulikhetene for store, fastholder han.

- Vi mener at Frp svikter i de største verdispørsmålene i vår tid; klimautfordringen, kampen mot fattigdommen i verden og kampen mot sorteringssamfunnet. Det eksempler på grunnleggende politisk uenighet og forståelse av hva som er viktigst i politikken, skriver han.

Selv vil Krf satse på fornybar energi, miljøvennlig transport og lokale klimaplaner i den enkelte kommune for avfallshåndtering, skriver Høybråten. Målet er at 2/3 av Norges kutt i CO2-utslippene skal tas på hjemmebane.

Se hva Høybråten svarte Nettavisens lesere!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere