RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rundstjålet da hun sov

Sist oppdatert:
Finansminister Kristin Halvorsen og ektemannen lå og sov med ulåst dør.

Den ubudne gjesten tok seg inn gjennom en ulåst dør, og rappet bilnøkler, klær og mobiltelefoner. Deretter forsvant han i familiens Peugeot, skriver Tønsberg Blad.

Alt skjedde mens finansministeren og hennes mann, NRK-veteran og komiker Charlo Halvorsen, lå og sov på hytta i Horten i helga.

Tatt etter biljakt
Tyven ble tatt etter en kort biljakt i Larvik mandag, men mobiltelefonene er fortsatt ikke kommet til rette. Disse kan inneholde sensitive opplysninger.

47-åringen er ifølge avisen en kjenning av politiet. Mannen, som kommer fra Holmestrand, er straffedømt en rekke ganger.

- Han har erkjent tyveri i hytta og bilbrukstyveri. Han hevder å ha vært alene om tyveriet, sier politiinspektør Olaf R. Kløvstad til Tønsberg Blad.

Politiet har fremstilt 47-åringen for varetekt ved Tønsberg tingrett, men der ble han løslatt.

Politiet har derfor bedt om såkalt oppsettende virkning. Det betyr at han blir sittende hos politiet inntil videre.

Kløvstad sier til TV 2 Nettavisen onsdag morgen at han ikke har muligheten til å kommentere saken nå, fordi han skal i retten.

Er på ferie
TV 2 Nettavisen får opplyst at Kristin Halvorsen for tiden ikke er på jobb.

- Halvorsen er på ferie, og skal ikke forstyrres dersom det ikke er svært viktig, sier informasjonsrådgiver Anders Lande i Finansdepartementet til TV 2 Nettavisen.

PST er varslet

Det er PST som ansvaret for regjeringsmedlemmenes sikkerhet.

- Dette er en kriminalsak og det er Vestfold politidistrikt som etterforsker saken. Men jeg kan bekrefte at vi ble rutinemessig orientert om innbruddet, sier Martin Bernsen, informasjonsrådgiver i PST til TV 2 Nettavisen.

Han vil ikke kommentere saken videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere