Gå til sidens hovedinnhold

RV erklærer krig mot krig

Rød Valgallianse åpnet valgkampen søndag med å love at de vil kjempe mot krigene i Irak og Afghanistan hvis partiet kommer inn på Stortinget etter valget.

- Det pinlige faktum at RV er så alene om å forsvare det som skulle være selvsagte prinsipper for norsk forsvarspolitikk, gjør at dette blir en svært viktig valgkampsak for partiet, skriver RV-leder Torstein Dahle i en pressemelding.

Sammen med Erling Folkvord, Liv Gulbrandsen og Hind Dakhil, de tre første på RVs liste i Oslo, leverte han i dag leverte partiets antikrigsmanifest til Stortinget,.

- Av partiene som i dag ligger an til å kunne komme inn på Stortinget, så er RV dessverre det eneste partiet som både prinsipielt og praktisk er imot enhver norsk deltakelse i angrepskrig og okkupasjon av andre land, skriver Torstein Dahle.

Erling Folkvord, som er RVs toppkandidat i Oslo minner om at BBC for tre dager siden meldte at USAs egen plan er at NATO-styrken i Afghanistan i løpet av neste år skal utvides til å dekke hele Afghanistan. Det vil si at NATO gradvis overtar etter den USA-ledete operasjonen Enduring Freedom.

- Da blir det meningsløst si at NATO-styrken er noe helt annet enn USAs okkupasjonshær. Og det blir et tragisk narrespill når stortingspolitikere som sier de er mot USAs erobringskriger, samtidig støtter norsk deltakelse i NATO-styrken i Afghanistan, sier Folkvord.

Han minner også om at Menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch i en 130 siders rapport for en måned siden dokumenterte krigsforbryterrullebladet til den eliten som styrer deler av Afghanistan sammen med den USA-innsatte president Karzai.

RVs antikrigsmanifest som i dag ble levert til Stortingets presidentskap avsluttes slik:

¿ Vi erklærer krig mot krigen!

¿ Hent alle soldater hjem fra Irak og Afghanistan!

¿ Ikke en krone, ikke en kvinne, ikke en mann til angrepskrig!

¿ Norge må ut av angrepsalliansen NATO!

¿ Med RV på Stortinget blir det aldri mer enstemmige krigsvedtak

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken