Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Saida Begum innstilt som Høyres ordførerkandidat i Oslo

Saida Begum - Høyres nye ordførerkandidat til Oslo og er ifølge NRK partiets første «ikke middelaldrende hvite mann»-kandidat i Oslo på nesten tre tiår.
Saida Begum - Høyres nye ordførerkandidat til Oslo og er ifølge NRK partiets første «ikke middelaldrende hvite mann»-kandidat i Oslo på nesten tre tiår. Foto: Jørgen Berge / Sturlason / montasje (Mediehuset Nettavisen / Oslo kommune)
Sist oppdatert:
31 år gamle Saida Begum er innstilt som Høyres ordførerkandidat i Oslo. Hun kan bli Oslo Høyres første flerkulturelle ordførerkandidat.

– Jeg er en ung kvinne som brenner for Oslo. Jeg har bodd i Vestre Aker, i Hausmanns gate i sentrum, på Stovner, Høybråten, Grünerløkka og nå på St. Hanshaugen. Jeg er en skikkelig Oslo-nomade, som elsker byen min, sier Saida Begum til NRK.

Begum er utdannet jurist og er partiets fraksjonsleder i kultur- og utdanningskomiteen. Hun har også vært rådgiver for Høyres justispolitikere på Stortinget.

Dersom innstillingen vedtas, er det første gang Oslo Høyre velger en ordførerkandidat med flerkulturell bakgrunn.

Saida Begum

– Ordførerrollen bør tilpasses fremtiden, og det er ikke slik at man må være en middelaldrende hvit mann for å være ordfører i Oslo. Selv ikke for Høyre, sier leder av nominasjonskomiteen, Ellen Chr. Christiansen.

Begum har arbeidserfaring fra rubrikk.no (kundeservicemedarbeider), Intermedia AS (seniorselger/salgsleder- og rekrutteringsansvarlig) og advokatfirmaet Steenstrup Stordrange DA (nytt navn: SANDS) der hun har jobbet som advokatfullmektig, ifølge hennes egen Linkedin-side.

Der gir også profilert advokat og partner Morten Steenstrup Begum varme anbefalinger som leder. Steenstrup er, ved siden av advokatgeskjeften, bystyrerepresentant for Høyre i Oslo og også tidligere stortingspolitiker og statssekretær for Høyre.

Her kan du se Begum holde innlegg på Høyres landsmøte i mars 2017 - der hun er spesielt opptatt av norske minoritetsbarns rettighteter og muligheter til å nå sine drømmer.

Kommunevalget i 2019 vil avgjøre om de rødgrønne får beholde Oslo eller om borgerlige kandidater vil ta over for byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og ordfører Marianne Borgen (SV).

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!