– Jeg er en ung kvinne som brenner for Oslo. Jeg har bodd i Vestre Aker, i Hausmanns gate i sentrum, på Stovner, Høybråten, Grünerløkka og nå på St. Hanshaugen. Jeg er en skikkelig Oslo-nomade, som elsker byen min, sier Saida Begum til NRK.

Begum er utdannet jurist og er partiets fraksjonsleder i kultur- og utdanningskomiteen. Hun har også vært rådgiver for Høyres justispolitikere på Stortinget.

Dersom innstillingen vedtas, er det første gang Oslo Høyre velger en ordførerkandidat med flerkulturell bakgrunn.

– Ordførerrollen bør tilpasses fremtiden, og det er ikke slik at man må være en middelaldrende hvit mann for å være ordfører i Oslo. Selv ikke for Høyre, sier leder av nominasjonskomiteen, Ellen Chr. Christiansen.

Begum har arbeidserfaring fra rubrikk.no (kundeservicemedarbeider), Intermedia AS (seniorselger/salgsleder- og rekrutteringsansvarlig) og advokatfirmaet Steenstrup Stordrange DA (nytt navn: SANDS) der hun har jobbet som advokatfullmektig, ifølge hennes egen Linkedin-side.

Der gir også profilert advokat og partner Morten Steenstrup Begum varme anbefalinger som leder. Steenstrup er, ved siden av advokatgeskjeften, bystyrerepresentant for Høyre i Oslo og også tidligere stortingspolitiker og statssekretær for Høyre.

Her kan du se Begum holde innlegg på Høyres landsmøte i mars 2017 - der hun er spesielt opptatt av norske minoritetsbarns rettighteter og muligheter til å nå sine drømmer.

Kommunevalget i 2019 vil avgjøre om de rødgrønne får beholde Oslo eller om borgerlige kandidater vil ta over for byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og ordfører Marianne Borgen (SV).