RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sandberg: - Det var dråpen

Foto: Arne Lutro (Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Episoden før jul var den berømte dråpen. 2006 var et veldig tøft år, sier Per Sandberg. Nå er han tilbake på jobb. Se intervjuet her.

Frps nestleder brukte mandagen på intervjuer og til å gå gjennom alle julekortene og hilsener han har fått etter sykemeldingen før jul .

- Jeg har fått tusenvis av mailer, brev og kort. Jeg vet ikke hvordan jeg skal få svart på alle, sier Per Sandberg til Nettavisen.

Ifølge Sandberg er reaksjonene blandede.

- Mange går i retning av at her er det bare er å brette opp ermene. Mange hilsner er fra folk jeg trodde var min verste fiender, sier han.

VIDEO:Sandberg på talerstolen

Per Sandberg på talerstolen

Kludret til
Etter avsløringen av at han hadde inntatt tre akevitt og en øl før han entret Stortingets talerstol i desember, fikk Sandberg hva han selv kaller en blackout.

- Denne episoden var den berømte dråpen. 2006 var et uhyggelig hektisk år for meg, sier Sandberg.

«Mange hilsener er fra folk jeg trodde var mine verste fiender»

Per Sandberg

Les også:Sandbergs mange tabber

Han peker på at han i tillegg til vervet som leder for Transportkomiteen også ble valgt som nestleder i Fremskrittspartiet.

-Samtidig har jeg hatt saker utenfor politikken av personlig art på godt og vondt. Så kludret jeg det litt til selv også. Så dette var dråpen, sier han.

Noen uker før saken eksploderte i media, ble lederen for Stortingets transportkomité tatt i over 100 kilometer i timen i en 60-sone i Finnmark.

Sa stopp
Sandberg sier han trodde han skulle takle presset som kom etter den berømte talen i Stortinget.

- Men i løpet av formiddagen sa det stopp. Heldigvis tok andre signalene før jeg gjorde det selv, og sørget for at Siv Jensen fikk meg ut av det offentlige rom, sier han.

Per Sandberg sier det er uaktuelt å ta «en Sandberg» flere ganger.

- I framtida må man gjerne ha en promilletester ved inngangen til Stortinget . Ingen skal kunne beskylde meg for å ha promille når jeg gjør jobben min, sier han.

Ferdig med saken
Stortingspresident Thorbjørn Jagland ser seg ferdig med saken, og mener det er unødvendig av Sandberg å beklage.

- Jeg setter pris på at han ønsker å beklage, men jeg er for min del ferdig med saken. Alle kan gjøre feil, og jeg føler ikke at noen beklagelse er nødvendig, fortsetter han.

Ingen lærepenge
Sandberg selv ønsker imidlertid likevel å beklage.

- Hvis Jagland ikke ønsker noen beklagelse, får det være opp til ham. Men jeg har behov for å beklage overfor kollegene i Stortinget, at de har blitt rammet av dette. Hvordan jeg gjør det, har jeg ikke bestemt meg for, sier han

Han mener dekningen av saken har skapt et inntrykk av at stortingspolitikere ikke tar det så nøye om de nyter alkohol.

- Jeg har reist veldg mye med stortingspolitikere. De er veldig forsiktige med alkohol når de representerer. Om det var en nødvendig lærepenge for dem, er jeg ikke sikker på, sier Sandberg.

Ærekjær
Frp-formann Siv Jensen er glad Per Sandberg er tilbake på jobb.

- Det er jeg veldig glad for. Ikke minst fordi Per er en veldig samvittighetsfull og hardt arbeidende person. Den siste tiden har ikke vært lett for han. Jeg håper han har fått hvile litt og slappe av, sier hun.

Hun tror ikke nestformannen vil legge om arbeidsstilen nevneverdig.

- Det er først og fremst opp til Per. Utfordringen for han er å sette sine egne begrensinger. Han er veldig ærekjær. Jeg håper han greier å sette ned foten i tide, sier hun.

Nyttårsforsetter
Per Sandberg tror ikke arbeidsmengden hans vil bli vesentlig mindre.

- Men jeg har lært meg at jeg må si nei til mer, sier han, og signaliserer samtidig at han har skaffet seg et nyttårsforsett.

-Jeg har registert at mange fotballspillere skylder på skader når de skal forklare at de ikke spiller godt nok. Mitt nyttårforsett er at jeg skal være «skadefri» og få tatt ut mitt potensial. Så håper jeg mine politiske motstandere vil skjelve litt i knærne, sier han.

Den første sjansen kan komme allerede onsdag. Da er det årets første spørretime i Stortinget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere