RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sandberg: - Vil ikke applaudere før Krekar har forlatt norsk jord


HÅPEFULL: Nestleder i Frp, Per Sandberg, håper utleveringsbegjæringen fra italienske myndigheter betyr at Krekar nå vil forlate Norge fortest mulig. 
HÅPEFULL: Nestleder i Frp, Per Sandberg, håper utleveringsbegjæringen fra italienske myndigheter betyr at Krekar nå vil forlate Norge fortest mulig.  (Frp)
Sist oppdatert:
Frp-nestleder Per Sandberg håper at utleveringsbegjæringen torsdag vil bety at Krekar snart må forlate Norge.

Torsdag kveld ble det kjent at justisdepartementet har mottatt en formell utleveringsbegjæring fra italienske myndigheter på Krekar (59) og en 42-åring fra Irak som er bosatt i Drammen.

Krekar blir fremstilt for forlenget fengsling i Oslo tingrett fredag, siktet for å ha planlagt terror.

De to blir fremstilt for forlenget fengsling i Oslo tingrett fredag, siktet for å ha planlagt terror.

- Jeg ble kjent med denne saken i går, men vil ikke applaudere dette på noen måte før Krekar en gang for alle har forlatt norsk jord, sier Per Sandberg til Nettavisen. 

-Ett skritt nærmere utkastelse

Krekar og 42-åringen ble torsdag i forrige uke fengslet i åtte dager i påvente av fristen italienske myndigheter har for å komme med en formell utleveringsbegjæring. Fristen utløper fredag.

Politiet har bedt om at de to blir varetektsfengslet i fire nye uker. 

- En utleveringsbegjæring betyr ikke det sammen som at Krekar faktisk blir utlevert til Italia. Men nå er vi hvert fall ett skritt nærmere, sier Frp-politikeren.  

Terrororganisasjon

Krekar, eller Najmuddin Faraj Ahmad som han egentlig heter, avviser anklagene fra italienske myndigheter, som mener han leder en terrororganisasjon kalt Rawti Shax.

Italiensk politi har varslet at de også vil be om utlevering av en 42 år gammel iraker bosatt i Drammen, som italiensk politi mener har tilknytning til Rawti Shax.

- Hvis italienske myndigheter mener de har bevis som viser at Krekar fortsatt er en fare så bør han absolutt utleveres fortest mulig, sier Per Sandberg til Nettavisen. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere