*Nettavisen* Nyheter.

Sandberg anklager kronprinsparet for å være venstrevridd

Frp-nestlederen Per Sandberg er kritisk til kronprinsparet, som han mener opptrer mer og mer som politikere. Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)

Frps nestleder Per Sandberg mener kronprinsparet markerer seg politisk på venstresiden og gjør flere til republikanere, som ham selv.

05.05.14 04:18

Både Monica Mæland og Frp-nestleder Per Sandberg er svorne republikanere i de to mest kongetro partiene i Norge. Næringsminister Monica Mæland er den første statsråden fra Høyre som er mot monarkiet, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Begge er intervjuet i boken «Republikken Norge» som kommer tirsdag, skrevet av avisens kommentator Kjetil Bragli Alstadheim.

– Hvis man er opptatt av demokratiet, bør man være imot kongehuset. Jeg er oppdratt til at man skal velge sine ledere. For meg handler det om prinsipper. De fleste velgere vil være enige i at man bør velge sine ledere, sier Sandberg til Dagens Næringsliv.

Frp-nestlederen er særlig kritisk til kronprinsparet, som han mener opptrer mer og mer som politikere.

– Kronprinsparet står på venstresiden i norsk politikk, særlig på miljø, klima, innvandring og en del verdispørsmål. Det styrker bare mitt standpunkt om at vi ikke burde hatt et kongehus. Det vil medvirke til at flere og flere vil bli republikanere, sier han.

Slottet ønsker ikke å kommentere Sandbergs uttalelser. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag