Sanner ble lurt inn på bordell

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

- Alt gikk sømmelig for seg, påpeker vår nye kommunalminister.

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) ble rundlurt i Sovjet som ung. Det førte ham rett inn på en bordell i Moskva, forteller han til VG.

Det var Sanner-familiens mange turer til Øst-Europa, og et studieopphold i Ungarn under den kalde krigen, som for alvor vekket hans politiske engasjement.

Men under en studietur til Leningrad og Moskva, mens han gikk på Nadderud gymnas i Bærum, ble han altså lurt.

- Blant annet så ble jeg og en kamerat sittende sammen med to damer i en bar. De sa at de var opposisjonelle, sier Sanner til avisen.

Sanner, som var veldig opptatt av å hjelpe de opposisjonelle, spurte læreren om det var greit at de ble med de to kvinnene. Men det viste seg at han og kameraten ble tatt med til en bordell.

- Vi kom oss ut, forteller Sanner, og påpeker at alt gikk sømmelig for seg - og at ikke noe galt skjedde.

Vet du noe om statsrådene vi bør vite? Ta kontakt med Nettavisen på jb@nettavisen.no

Les også: Her er den nye regjeringen

Horne er slakter
VG har gjort en gjennomgang av flere av statsrådene, og der kommer det også fram at vår nye barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) har en ukjent side.

Hun har nemlig fagbrev som butikkslakter. Horne er ellers en selverklært frankofil og tilbringer sommeren i Provence, der hun tar franskkurs, ifølge avisen.

Og visste du forresten at kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) var bråkete på skolen?

- Jeg var bråkete og tøff i trynet på barneskolen, har lærersønnen tidligere sagt til VG.

Foto: Paul Weaver

Les også: - Kjære pappa. Nå blir jeg sjefen din
Les også: Her er Horne med homoflagget

Solvik-Olsen i Disney World
Ifølge regjeringens egen oversikt, har dessuten samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) jobbet i kassa og smørehallen på en Shell-stasjon på 80- og 90-tallet.

Han har også jobbet på EPCOT-senteret i Walt Disney World i Orlando.

Odelsjenta og landbruksminister Sylvi Listhaug, som fortsatt kan melke kuer, har en fortid som pleieassistent på Ørskog aldersheim, fra 1995 til 2000.

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) har vært lærer i mange år, og forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide (H), som er gift med den nyutnevnte sosialbyråden i Oslo, har jobbet i en blomsterbutikk, vært programleder i Metropol TV og hatt en traineestilling ved advokatfirmaet Grette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.