RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Såret av Karita

Foto: Heiko Junge (SCANPIX)
Cecilie Willoch mener Karita Bekkemellems uttalelse om at hun ville tatt abort hvis hun hadde vært gravid med et funksjonshemmet barn, er sårende.

Willoch er selv mor til en gutt med Downs syndrom og hun reagerer sterkt på barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellems uttalelse om senabort, skriver Dagsavisen.

Det var i Kanal 24s «Ærlig talt» søndag morgen at redaktøren i den kristne avisen Magazinet, Vebjørn Selbekk, stilte Bekkemellem et hypotetisk spørsmål om hun ville tatt abort om barnet hun bar hadde hatt Downs syndrom. Bekkemellem svarte: «Det kan være det riktige å si at jeg ville født det barnet, men jeg ønsker å være ærlig, og i min situasjon i dag ville jeg tatt abort.»

Willoch, som jobber som ambassaderåd ved Den norske ambassaden i København, mener at Bekkemellems uttalelser også er klønete, i verste fall kynisk. Hun mener det blir helt feil når statsråden framstiller seg som en kvinne i en vanskelig situasjon.

- Bekkemellem sier at «i min situasjon i dag ville jeg valgt å ta abort». Hva er så vanskelig med hennes situasjon? Er hun en arbeidsløs alenemor som selv har store problemer i hverdagen? Nei. Hun er en ressurssterk og handlekraftig kvinne i en god jobb – ikke et offer, sier Willoch.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere