Se Ap-politikerens musikalske hyllest

Foto: Faksimile (YouTube)

Ap-politiker hyller Groruddalen med egenprodusert musikkvideo.

27.08.13 14:26

OSLO (Nettavisen): Stortingsrepresentant og Ap-politiker Jan Bøhler (61) tyr til musikk og video for å hylle den utskjelte Groruddalen i Oslo.

«Groruddalen kommer ut av dvalen, Groruddalen er den nye gralen, Groruddalen tar kongepokalen, Groruddalen gjør meg vill og galen», lyder refrenget i sangen.

Se videoen nederst i saken.

- Vi er noen kompiser som liker å drive med musikk. Vi har vokst opp og bor i her, og vil gjerne heie litt på Groruddalen, sier Bøhler i en kommentar til NRK og forteller at dette ikke er å anse som et partipolitisk prosjekt. Sangen og musikkvideoen har han laget sammen med kamerat Rune Madsen.

- Dette er for å skape liv og positiv stemning, sier han.

Med Bruce Springsteen-look
Jan Bøhler stiller - kanskje inspirert av Bruce Springsteen - med gitaren på hofta og bare armer i musikkvideoen.

- Groruddalen har en stor sjel og en stor framtid. Det er her byen og landet mer enn noe annet sted skal bygges. Derfor fortjener dalen vår og alle våre venner her sin sang, skriver Bøhler i en kommentar til musikkvideoen han la ut på YouTube 25. august.

Bøhler selv er vokst opp på Kalbakken i Groruddalen. Han sitter i dag i justiskomiteen på Stortinget og står på femteplass på Oslo Aps liste til stortingsvalget.

- Gamechangeren
Så langt er videoen sett over 6000 ganger på YouTube, men meningene om den er delte, og sarkasmene sitter løst.

«Dette er gamechangeren de rødgrønne trenger», lyder kommentaren fra Eivind Trædal på YouTube.

«Rune Rudberg er tilbake», skriver en annen.

Ris og ros
Nettavisen la ut videoen på vår Facebook-side og fikk straks mange reaksjoner:

«Nok en Ap-politiker som gjør ting han ikke kan», skriver Lars Alexander.

Torill er en av de som gir Bøhler ros: «Artig med musikk om den dalen og da», skriver hun.

«Han kan ikke spille gitar, men bra biceps», skriver Kenneth.

«Latterlig nødrims-propaganda», mener Kim Edwin.

Lei av negativ omtale
- Vi som har vokst opp her og bor og lever her synes vi har mye å glede oss over og være stolte av. Vi er inderlig lei av at Groruddalen omtales som et problemområde. Det er så mye her å sette pris på som bærer framtida i seg. Fellesskap uavhengig av hudfarge, miljøvennlig boform i blokk, god kollektivtrafikk med t-bane og tog, nærhet til marka og grøntområder, aktive idrettslag, borettslag, musikk og kulturliv, sier Bøhler selv i sin kommentar til videoen.

Om det er delte meninger om Bøhlers evner som låtskriver og artist, har han uten tvil blåst nytt liv i debatten om Norges mest folkerike dal.

«Et latterlig forsøk på å glorifisere situasjonen i Groroddalen, tallene er vel ganske klare når det kommer til fra og tilflytting av de som bor der. Er født og oppvokst der selv og synes det er trist å se hvordan det har blitt der nå», skriver Chris på Facebook.

Men flere enn Bøhler tar til motmæle mot et slikt bilde:

«Kjenner mange som bor og trives i Groruddalen og har selv jobbet på Stovner i mange år. Beste arbeidsåra jeg har hatt. hva er galt med å forsøke å snakke "opp" en bydel som har fått (etter min mening ufortjent) dårlig rykte? spør Vidar.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.