RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se hvem som styrer hva

Sist oppdatert:
TV 2 Nettavisen har fått bekreftet hvilke partier som får kontroll over de ulike departementene. Her ser du hele oversikten.

Det kommer ikke som noen overraskelse at Senterpartiet får Landbruksdepartementet. Mer overraskende er det kanskje at Sp også har sikret seg Olje- og Miljøverndepartementet. Partiet får også Kommunaldepartementet og Samferdselsdepartementet.

Kristin blir finanssjef
Som mange allerede har spådd, får SV Finansdepartementet, og det er Kristin Halvorsen som blir Norges neste finansminister. Nyheten om at SV-sjefen trolig får finansjobben, ble dårlig mottatt av TV 2 Nettavisens lesere denne uken.

SV sikrer seg i tillegg Utdannings- og kunnskapsdepartementet, Bistandsdepartementet, Administrasjonsdepartementet og Miljøverndepartementet.

Naturlig nok stikker Arbeiderpartiet av med de fleste departementene. Jens og co. får både Utenriksdepartementet, Forsvarsdepartementet, Justisdepartementet og Næringsdepartementet, som regnes blant de tyngste og mest prestisjetunge departementene. I tillegg får Ap Helsedepartementet, Fiskeridepartementet, Kulturdepartementet, Arbeids- og sosialdepartementet og Familiedepartementet.

Jens setter kvinnerekord
Som TV 2 Nettavisen skrev tidligere torsdag, ligger Jens Stoltenberg an til å sette verdensrekord i antall kvinnelige statsråder i sin regjering.

For første gang ser det nemlig ut til å bli flere kvinner enn menn i en regjering. Stoltenbergs kabal kan ende med at det blir 11 kvinner og åtte menn. Med SV-leder Kristin Halvorsen som Norges første kvinnelige finansminister på toppen av dette, skriver Stoltenberg seg inn i historien.

Etter at Gro Harlem Brundtland stilte opp med 40 prosent kvinner på Slottsbakken i 1986, har det vært tradisjon med 11 menn og 8 kvinner i de norske regjeringene.

- Det er en reell mulighet den kommende statsministeren har. Det hadde vært historisk nytt med et flertall av kvinnelige statsråder. Da hadde den rødgrønne regjeringen skrevet kvinnehistorie. Det hadde vært helt fantastisk, sier Aps kvinnepolitiske talskvinne, Karita Bekkemellem Orheim, til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere