RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se plakaten som sverter Jens

Sist oppdatert:
Med denne plakaten skal Natur og Ungdom få Jens Stoltenberg og resten av Ap-toppene til å tenke seg om.

Natur og Ungdom (NU) protesterer kraftig mot Aps oljepolitikk under landsstyremøtet på Folkets Hus i Oslo på torsdag.

På Arbeiderpartiets landsstyremøte skal statsminister Jens Stoltenberg ta opp den omstridte diskusjonen om eventuell oljeboring i Lofoten og Barentshavet.

- Akkurat nå er regjeringen i innspurten med forvaltningsplanen for Barentshavet. Det er klart at beskjeden Stoltenberg får på landsmøtet i dag vil være viktig for avgjørelsen om oljepolitikken i regjeringen, sier landslederen i NU, Bård Lahn.

Under aksjonen stiller NU opp med en plakat med en parodi av filmplakaten til «Oljeberget», filmen om Stoltenberg. Aksjonistene stiller også opp med andre bannere og deler ut et brev som skal inn på møtet.

- Overkjøring av Sv og Sp
Hovedmålet med aksjonen er å protestere mot det NU mener er Aps overkjøring av Sp og SVs grønne miljøpolitikk i regjeringen, ifølge landslederen.

- Ap har vasket vekk den grønne profilen til SV og Sp. Hvis de får viljen sin vil det ikke være noe igjen av den grønne fargen i den rød-grønne regjeringen, sier Lahn til TV 2 Nettavisen.

Landslederen frykter at fargen i regjeringen går fra å være rød-grønt til å bli rød-sort dersom Ap bestemmer seg for mer oljeboring i nord.

- Egoistisk tankegang
NU mener Aps politikk er egoistisk, og aksjonistene håper at protesten får Arbeiderpartiet til å ta mer hensyn til globale miljø- og fattigdomsproblemer.

- Oljevirksomhet er den største norske bidragsyteren til klimaendringene. En fjerdedel av de norske klimautslippene kommer fra olje- og gassvirksomheten,

På andre plass når det gjelder klimautslipp kommer bil- og veitrafikk, dernest er det industri på land, så oljefyring, oppvarming og landbruksindustri.

- Oljeutslippene er ikke bare verstingen når det gjelder klimaendringene, men det er også denne typen utslipp som øker kraftigst.

NU mener at økt oljevirksomhet fører til økte klimaendringer, som igjen fører til økte fattigdomsproblemer.

- I siste instans er det de fattige som blir hardest rammet av klimaendringene. Det fører til flere flomkatastrofer, vanskelige forhold for matproduksjon i u-land. All forskning har bevis på dette, avslutter NU-lederen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere