RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se USAs fangeliste

Et arkivbilde av fangene på Guantanamo-basen.
Et arkivbilde av fangene på Guantanamo-basen. (Foto: Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
For første gang har USA publisert en omfattende liste over navn og nasjonalitet over fangene på Guantanamo. Se hele listen.

Listen som ble publisert sent onsdag inneholder 558 navn og skal være den mest komplette listen over fangene på Guantanamo-basen på Cuba. Pentagon kaller de som er på listen for «fiendtlige krigere».

Det var nyhetsbyrået Associated Press (AP) som gikk til sak mot amerikanske myndigheter for å få gjort dokumenter tilgjengelige. AP vant saken og i mars ble 5000 sider med dokumenter fra avhør på Guantanamo offentliggjort. Nå er det laget en liste over navnene som fremkommer i dokumentene.

Blant de 558 er det ingen fra Skandinavia. Saudi-Arabia har flest fanger med 130, mens 123 er fra Afghanistan. 107 er fra Jemen, 25 fra Algerie, 2 fra Belgia, 2 fra Frankrike, 22 fra Kina, 13 fra Pakistan.

Amerikanske myndigheter mistenker at fangene er medlemmer av al-Qaida. FN oppfordrer USA til å stille de 558 fangene for retten eller slippe dem fri umiddelbart.

Se hele listen her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere