RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Senterpartiet sier nei til Oslo-OL

Partileder Trygve Slagsvold Vedum og nestleder Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim under Senterpartiets landsstyremøte på Gardermoen mandag.
Partileder Trygve Slagsvold Vedum og nestleder Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim under Senterpartiets landsstyremøte på Gardermoen mandag. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Resultatet av uravstemningen blant medlemmene i Senterpartiet fører til at partiet sier nei til å gi statsgaranti til et OL i Oslo i 2022.

Til sammen ble det avgitt 8.835 stemmer. 65,4 prosent stemte nei, 29,7 prosent sa ja, mens 4,9 prosent krysset av for «vet ikke».

– Dette er en sak som har skapt stort engasjement, og de fleste har en mening om OL. En slik medlemsavstemning er historisk ettersom Senterpartiet er det første partiet som gjennomfører det i en stor politisk sak. Etter stor oppslutning i avstemningen har nå medlemmene gitt et tydelig nei, noe partiet vil følge opp i behandlingen i Stortinget, sier partileder Trygve Slagsvold Vedum.

16.421 medlemmer i Senterpartiet og Senterungdommen var invitert til å delta i avstemningen.

– Vi har lyttet til folket i hele landet. Jeg tror at denne avstemningen gjenspeiler hva holdningen til OL i Oslo er ute i landet. Vi vil lytte til folk, og nå utfordrer jeg regjeringspartiene og Arbeiderpartiet til også å lytte til sine medlemmer og hele folket, sier Sp-lederen. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere