*Nettavisen* Nyheter.

Sier ikke unnskyld til Yssen

LO vedtok at de ikke skal gi Ingunn Yssen en unnskyldning.

25.05.07 14:51

Det var Fellesforbundets leder Kjell Bjørndalen som før helgen tok til orde for at LO bør gi Ingunn Yssen en unnskyldning for hvordan hun har ble behandlet i sin tid som internasjonal sekretær i Landsorganisasjonen.

NA24 - din næringslivsavis

I dag bestemte LO-sekretariatet at det ikke blir noe av.

- Yssen sa alt
Kjell Bjørndalen pekte fredag på at granskningsutvalgets rapport, som ble lagt frem fredag - og som førte til at Gerd-Liv Valla valgte å gå av – var så massiv i sin kritikk at en unnskyldning fra LO som arbeidsgiver burde vurderes.

I Dagbladet mandag fortalte imidlertid Ingunn Yssen at hun ikke behøver noen unnskyldning fra LO.

- Nå har jo Yssen sagt det som skal sies. Hun trenger overhode ikke noen unnskyldning fra LO, siden hun aldri har anklaget LO for noen ting, sier leder i Offisersforbundet, Petter A. Moe, til NA24.

- Alle var enige
Moe mener Yssen således har inntatt en klok holdning.

- Det som er viktig nå er at det har blitt nedsatt en tung styringsgruppe som skal ta for seg alle påstandene i Fougner-rapporten, slik at vi får satt full fokus på å bli bedre på å håndtere dette med arbeidsmiljøet, sier Petter A. Moe.

Roar Flåthen ble under sekretariatsmøtet mandag innstilt for representantskapet som LO-leder frem til kongressen i 2009.

- Det var ingen uenighet om at det standpunktet Flåthen hadde tatt med hensyn til å si unnskyld til Yssen. Det var alle var alle enig i, opplyser Offisersforbundets leder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.