RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sier ja til Erna-invitt

Sist oppdatert:
- Dette var hyggelig, sier Frp-formann Siv Jensen om samarbeidsinvitten fra Erna Solberg.

STORTINGET (TV 2 Nettavisen):

- Høyre er klar til å begynnet et godt og praktisk samarbeid med de andre ikke-sosialistiske partiene, sa Solberg til journalister i Stortinget mandag.

Høyre-lederen følte behov for å utdype invitasjonen hun kom med i VG før helgen om å samarbeide med Frp.

- Det er viktig å bygge et sterkere ikke-sosialistisk samarbeid. Det tar tid, fortsatte hun.

Ifølge Solberg må Frp, KrF, Venstre og Høyre få til et konstruktivt samarbeid i Stortinget dersom det skal bli tale om en ikke-sosialistisk seier ved valget i 2009.

Fremskrittspartiets nyvalgte formann, Siv Jensen, ønsker invitten velkommen.

- Dette var hyggelig. Fremskrittspartiet har invitert til samarbeid lenge. At Høyre nå inviterer er bra, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Siv Jensen tror ikke det er tilfeldig at Solberg kommer med utspillet akkurat nå.Til helgen åpner Solberg Høyres landsmøte.

- Det har vært store konflikter i Høyre om samarbeidet med Frp. Det er åpenbart at de tror de kan bruke oss til å komme et skritt nærmere en flertallsregjering. Men vi skal gå mange skritt før vi er kommet dit, mener Siv Jensen.

Hun lar det også skinne gjennom at Erna Solberg ennå ikke har gratulert henne med helgens formannsvalg.

Avklare
Erna Solberg vil ikke spekulere på om det blir henne eller Siv Jensen som er den mest opplagte statsministerekandidatene dersom de borgerlige partiene vinner valget i 2009.

- Det skal vi se på når vi nærmer oss 2009. Det viktigste er å komme i gang med en prosess, og avklare det vi er enige om, sier Solberg til TV 2 Nettavisen.

- Det er ganske sikkert at landsmøtet vil si klart at Høyre ønsker et samarbeid med de fire ikke-sosialistiske partiene. Vi må innse at Fremskrittspartiet er større og spiller en annen rolle nå enn ved valget i 2009, fortsetter hun.

Ikke kontakt
Verken KrF eller Venstre er særlig lystne på å samarbeide med Frp. Solberg røper likevel at Høyre allerede har vært i kontakt med de to partiene. Men hun vil ikke si om kontakten har skjedd på partiledernivå.

Siv Jensen avkrefter at Solberg har vært i kontakt Frp.

- Ikke såvidt jeg vet, sier hun.

Positiv
KrF-leder Dagfinn Høybråten sier det er helt uaktuelt for dem å gå i regjering med Frp, men er ellers positiv.

- Så lenge dette koker ned til et spørsmål om hvordan opposisjonspartiene kan samarbeide bedre er jeg positiv. Vi jobber jo sammen i opposisjon hver dag, og jeg er helt med på å diskutere hvordan dette kan gjøres. Vi kan sikkert bli bedre, sier Høybråten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere