*Nettavisen* Nyheter.

Sier nei til grunnlov i ny språkdrakt

SIER NEI: Høyre sier nei til en grunnlov i ny språkdrakt. Her er statsminister Erna Solberg (H) i Stortinget, og i forbindelse bakgrunnen står Michael Tetzschner.

SIER NEI: Høyre sier nei til en grunnlov i ny språkdrakt. Her er statsminister Erna Solberg (H) i Stortinget, og i forbindelse bakgrunnen står Michael Tetzschner. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

- Utenfor min fatteevne, sier Aps Jette Christensen.

29.04.14 15:39

Medlemmene i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité skal tirsdag ettermiddag avgi sin innstilling i det betente språkspørsmålet.

Komiteen deler seg i to. De rødgrønne partiene ønsker seg en modernisert bokmålsversjon, samt en nynorskversjon i tråd med forslaget til Graver-utvalget.

De borgerlige partiene har på sin side falt ned på at de ikke ønsker en nyoversettelse av Grunnloven, opplyser Høyres representant i komiteen, Michael Tetzschner, til NTB.

Han sier de borgerlige mener forslagene om å stryke de mest alderdommelige begrepene i forbindelse med innlemmelsene av flere menneskerettighetsbestemmelser i Grunnloven vil være nok til å gjøre språket lettere tilgjengelig.

Arbeiderpartiets representant i komiteen Jette Christensen beklager standpunktet.

- De borgerlige partiene ikler seg en type ekstrem politisk jålethet i sin argumentasjon for ikke å gi folk en grunnlov på det språket de faktisk bruker. Det er helt utenfor min fatteevne, sier Christiansen til NTB.

Stortinget skal avgjøre saken 6. mai.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.