RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SIER NEI: Høyre sier nei til en grunnlov i ny språkdrakt. Her er statsminister Erna Solberg (H) i Stortinget, og i forbindelse bakgrunnen står Michael Tetzschner.
SIER NEI: Høyre sier nei til en grunnlov i ny språkdrakt. Her er statsminister Erna Solberg (H) i Stortinget, og i forbindelse bakgrunnen står Michael Tetzschner. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Sier nei til grunnlov i ny språkdrakt

Sist oppdatert:
- Utenfor min fatteevne, sier Aps Jette Christensen.

Medlemmene i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité skal tirsdag ettermiddag avgi sin innstilling i det betente språkspørsmålet.

Komiteen deler seg i to. De rødgrønne partiene ønsker seg en modernisert bokmålsversjon, samt en nynorskversjon i tråd med forslaget til Graver-utvalget.

De borgerlige partiene har på sin side falt ned på at de ikke ønsker en nyoversettelse av Grunnloven, opplyser Høyres representant i komiteen, Michael Tetzschner, til NTB.

Han sier de borgerlige mener forslagene om å stryke de mest alderdommelige begrepene i forbindelse med innlemmelsene av flere menneskerettighetsbestemmelser i Grunnloven vil være nok til å gjøre språket lettere tilgjengelig.

Arbeiderpartiets representant i komiteen Jette Christensen beklager standpunktet.

- De borgerlige partiene ikler seg en type ekstrem politisk jålethet i sin argumentasjon for ikke å gi folk en grunnlov på det språket de faktisk bruker. Det er helt utenfor min fatteevne, sier Christiansen til NTB.

Stortinget skal avgjøre saken 6. mai.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere