RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sier opp tusenvis av kommune-ansatte

5000 kommuneansatte mister jobben i løpet av året, mange av dem må sies opp. En undersøkelse viser at to av tre kommuner får færre ansatte i år enn det de hadde i fjor.

Kommunal Rapport har utført en undersøkelse blant et tilfeldig utvalg på 108 kommuner. 66 prosent av kommunene må redusere antall årsverk i år for å få budsjettet til å gå i hop.

En av ti blant disse kommunene må gå til oppsigelser, mens resten klarer seg med naturlig avgang eller andre ordninger. Kommunene melder om tildelt større kutt enn i fjor.

- Trange budsjetter
- Nå ser vi resultatene av regjeringens bevisste politikk der skattelettelser går på bekostning av velferd. Trange budsjetter fører til at kommunene må redusere arbeidsstokken. Mange av disse personene går over i arbeidsledighet. Samtidig svekkes de kommunale tilbudene, spesielt innenfor skole og eldreomsorg, sier Arbeiderpartiets Karl Eirik Schjøtt-Pedersen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Statssekretær Frank Jenssen i Kommunaldepartementet mener at regjeringen har lagt til rette for at tjenestetilbudet fra i fjor kan videreføres i år. En reduksjon i antall årsverk behøver ikke gå ut over tilbudet til befolkningen, mener statssekretæren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere