RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Almendingen

Sikker på å bli renvasket

Sist oppdatert:
- Det har ikke vært noen særlig hyggelig situasjon, sier Frp-formann Siv Jensen om alle avsløringene om partiets pengebruk.

- Det har ikke vært noe særlig hyggelig fordi vi står til ansvar for våre velgere og tillitsvalgte, sier Jensen.

Samtidig er hun sikker på at Oslo ligningskontor ikke vil kunne påpeke at Frp på Stortinget har brutt noen regler og lover når Frp blant annet har sponset luksusturer for Frp-ektefeller til utlandet.

- Vi mener tydelig at vi ikke har hatt en uheldig pengebruk. Vi har gitt Oslo ligningskontor innsyn fordi det er i vår interesse å få kartlagt én gang for alle at det ikke er noen uregelmessigheter, sier Jensen.

- Er pengebruken som er avdekket gamle arvesynder fra tidligere Frp-formann Carl I. Hagen?

- Nei, det tror jeg ikke. Det er heller slik at noen vil sette oss i et lys som vi ikke fortjener.

- Betyr det at du tror at media vil finne den samme pengebruken hos de andre andre partiene hvis journalister begynner å grave?

- Jeg vil ikke beskylde dem for noe. Jeg tror at de er interessert i å bruke pengene i de tillitsvalgtes interesse, sier Jensen til TV 2 Nettavisen.

Fikk papirene fredag
Hun understreker at Frps regnskaper i alle år har vært godkjent av en statsautorisert revisor og sendt til Stortingets presidentskap, uten at det er kommet noen bemerkninger til regnskapet.

Frp har nå gitt Oslo ligningskontor papirene som skattemyndighetene ba om, etter at partiledelsen først, ifølge ligningskontoret, nektet å gi dem regnskapene.

Hemmelige kontoutskrifter
Avsløringene om Frps pengebruk på Stortinget har ridd partiet som en mare de siste ukene. Det begynte med VGs avsløringer om at skattebetalernes penger går til å betale Siv Jensens firmabil og personlige trener.

Så fortsatte det med avsløringer om at partiet i ni år har hatt en hemmelig reisekonto med penger til stortingsgruppen. Ektefeller til stortingsrepresentanter fra Frp har fått sponset turer til utlandet med penger fra denne kontoen.

Det hele toppet seg da TV 2 Nyhetene viste den hemmelige kontoutskriften fra 2003 og 2004. Utskriften viste at Fremskrittspartiets stortingsgruppe i løpet av to år brukte nesten en million kroner til seminarer og turer - men også på bursdagsfeiringer og en massasje-stol.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere