RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sikrer Jens lønnshopp

Foto: Ole Berthelsen (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
SVs Olav Gunnar Ballo er alene i Stortingets presidentskap om å gå inn for lavere lønn til politikerne enn det lønnkommisjonen har foreslått.

Hele presidentskapet med unntak av Ballo går inn for at statsminister Jens Stoltenberg skal få en lønnsøkning på 4,8 prosent fra 1. oktober.

Dermed er det klart at statsministerlønna blir på 1.071.000 kroner.

Øker med 4,4 prosent
Statsrådene får en lønnsøkning på 4,4 prosent til 873.000 kroner og stortingsrepresentantenes lønn øker med 3,9 prosent til 589.000 kroner i året.

Stortingets president Thorbjørn Jagland (Ap), visepresident Carl I. Hagen (Frp) og medlemmene Inge Lønning (H), Jon Lilletun (KrF) og Berit Brørby (Ap), går alle inn for at politikernes lønninger skal øke mer enn lønnutviklingen ellers i arbeidslivet.

Det går fram av presidentskapets innstilling, som skal behandles i Stortinget tirsdag.

Jagland uttalte til TV 2 Nettavisen, mens debatten raste som verst om lønningene, at han mener lønnskommisjonen for ettertiden må begrunne søkningene. Dette kommer nå inn i reglene for kommisjonen.

Ballo uenig
SVs medlem av presidentskapet Olav Gunnar Ballo går inn for at politikerne må følge den generelle lønnsutviklingen.

Han går dermed inn for at statsministeren, statsrådene og stortingsrepresentantene skal få en lønnsøkning på 3,3 prosent fra 1. oktober i år.

Men dette er Ballo alene om.

I merknaden fra SVs medlem heter det:

«Som en hovedregel skal reguleringen av godtgjørelsene for stortingsrepresentantene og lønnen for statsråder og statsministeren følge ordinær lønnsutvikling i arbeidslivet, basert på den generelle lønnsutviklingen siste år. Dersom det foreligger særlige forhold som tilsier forslag om en avvikende regulering, skal dette begrunnes særskilt i kommisjonens innstilling til Stortinget».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere