RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siv: - Jeg beklager!

Sist oppdatert:
Siv Jensen tar sterk avstand fra partifellens utspill om at man ikke bør føde handikappede barn.

«Behovet for å bevisst sette handikappede barn til verden er forkastelig og unødvendig, når det er så mye elendighet rundt om i verden vi kunne brukt midlene og energien vår på», skrev Frp-politiker Charlotte B. Finnesand i et leserinnlegg på trykk i Stavanger Aftenblad lørdag.

- Ikke FrP-politikk
Siv Jensen tar mandag ettermiddag sterk avstand fra uttalelsene.

- Dette er overhodet ikke FrPs politikk, og jeg tar avstand fra utspillet. Ethvert menneske er like mye verdt uansett om en har et handikap eller ikke. Jeg vil på vegne av FrP beklage overfor alle som føler seg støtt av utspillet, samtidig som jeg forsikrer alle om at dette ikke er FrPs politikk, sier hun i en pressemelding.

- Rammer titusenvis
Beklagelsen kom etter at KrF-politikeren Bjørg Tørresdal gikk hardt ut mot utspillet, og krevde at både Finnesand og Jensen måtte komme med en unnskyldning til de titusenvis av mennesker som kan føle seg rammet. Les saken her.

Da Nettavisen var i kontakt med Siv Jensen mandag formiddag, ønsket hun ikke å kommentere saken.

- Klønete
Også Finnestrand selv legger seg flat mandag ettermiddag.

«Jeg har formulert meg klønete i leserinnlegget og står ikke inne for inntrykket som er skapt av at jeg ikke mener at barn med funksjonshemminger skal bli født. Alle barn er velkommen til verden.Jeg vil også beklage overfor partiets medlemmer, tillitsvalgte og velgere. Leserbrevet står kun for min regning og har ingenting med partiet å gjøre», skriver hun i en e-mail til VG Nett.

Ifølge Finnestrand gjaldt innlegget hennes debatten om selvbestemt abort.

«Alle kvinner skal kunne velge bort et barn som ikke er friskt, og at man ikke skal se ned på de kvinnene som tar dette valget», skrev hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere