Siv blir ikke «leder»

Siv Jensen blir formann og ikke leder i Frp. Det er klart etter at det ikke ble to tredjedelsflertall på landsmøtet for å endre tittelen.

07.05.06 14:28

GARDERMOEN (TV 2 Nettavisen):- Det er ikke noen stor sak, det finnes viktigere ting å konsentrere seg om, sa formann Siv Jensen etter at det uventede resultatet var klart.

Et mindretall på 93 stemte mot å endre vedtektene i partiet. Resultatet kom som en stor overraskelse på både avgåtte formann Carl I. Hagen og Siv Jensen.

Mot Hagens plan
Hagen sa tirsdag at han var veldig fornøyd med at han skal bli den siste formannen i Norge.

Nå har han forregnet seg kraftig, men både han og Jensen sier at tittelen ikke har noen betydning.

- Navnet på tittelen er ikke viktig. Avstemningen viser at en del i Frp ikke liker at andre skal dirigere, og et en opptatt av det korrekte språket, sier Carl I. Hagen til TV 2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Noen vil si at dette viser at Frp er gammeldags og lite opptatt av likestilling?

- Nei, det har ingenting med kjønn å gjøre. Det sies at jo «en er leder for en heiagjeng, men formann for en organisasjon», sier Hagen.

- Formann er flott
Det var stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen som tok til orde for gå imot forslaget fra sentralstyret om å endre tittelen til et mer kjønnsnøytralt ord.

- Jeg synes formann er en tradisjonell og flott tittel vi bør beholde. Siv har allerede vært formann i ett døgn, og hun kan leve med det å være formann, sa Knudsen før avstemningen.

Her kan du se bildene fra Hagens tårefylte "avskjedskveld"

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.