RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siv frir til Lars

(Foto: Kyrre Lien/Scanpix)
Sist oppdatert:
Siv Jensen tar ikke et nei for et nei.

KARL JOHANS GATE (Nettavisen): Hun inviterer Lars Sponheim til samarbeid til tross for at Sponheim allerede har avvist henne

- Jeg vil invitere Høyre, KrF og Venstre til et borgerlig samarbeid. Hvis det ser ut som om det er interesse for det, vil jeg ta et formelt initiativ, sier Frp-formann Siv Jensen.

Startet valgkampen
De nye kommunestyrene landet rundt har knapt konstituert seg etter kommunevalget i september, men Frp-formann Siv Jensen startet likevel lørdag valgkampen for stortingsvalget i 2009. På partiets landsstyremøte la hun fram hvilke regjeringsalternativer hun ser for seg, og hvordan Frp skal komme seg i regjering.

Ønsker et blått eventyr
Frp-formannen håper at de fire borgerlige partiene kan bli enige om en erklæring på lik linje med de rødgrønnes Soria Moria-erklæring. Det er bare et lite problem med Sivs plan, Venstre-leder Lars Sponheim har nemlig gjort det klart at Venstre heller vil støtte en ren Ap-regjering enn en regjering der Frp er med.

Men Jensen tror at Sponheim kan komme til å endre mening.

- Vi har sett at Lars Sponheim har endret mening før. Det er mulig nå også, sier hun.

- Toget går
- Vi inviterer Høyre, KrF og til og med Venstre til å være med på å ta de store krafttakene som trengs i Norge. De er hjertelig velkommen til å være med på prosjektet. Nå ruller Frps tog ut av perrongen. Målet er stortingsvalget i 2009, og det er fortsatt plass i kupeen for dem som vil være med, sa Jensen i sin tale.

- Støtter ikke Ap
Men skulle ikke Sponheim skifte mening, er det helt uaktuelt for Frp å støtte en borgerlig regjering. Frp-formannen gjør det også klart at hun ikke vil støtte en Ap-regjering.

- Frp vil aldri støtte en sosialistisk regjering. Vi vil heller aldri støtte en regjering der vi ikke er med. Det blir ingen borgerlig regjering uten at Frp er med. Vi har ingen skjult agenda. Vi vil ikke true oss inn i en regjering. Vi kan vente til velgerne sier ifra, sier hun.

- Vi vil være beinharde
Det betyr at Frp kan komme til å danne en mindretallsregjering alene hvis det blir borgerlig flertall. Det kan også bety at Høyre og Frp danner regjering sammen. Det kan også innebære betyr at Ap vil fortsette ved at Venstre støtter Jens Stoltenberg til tross for at det blir et borgerlig flertall. Hvis det skjer kan de ikke vente seg noen nåde fra en forsmådd frier.

- Vi vil da ikke ha noe parlamentarisk ansvar, og vil være beinharde i hver eneste sak, sier Jensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere