RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Almendinge/Nettavisen

Siv grillet uten dress

Sist oppdatert:
Men Siv Jensen vil danke ut pølse-Hansen, og kose seg uten selvpining.

ST.HANSHAUGEN (Nettavisen): - Det er ingen skam å grille, slår Frp-formann Siv Jensen fast.

Som et apropos til at statsråd Bjarne Håkon Hanssen (Ap) kalte Frps velgere for «campingfolk i grilldress» inviterte Frp til tirsdag pressen til grilling. Målet var å skape blest om partiets landsmøte til helga. Kritiske røster vil hevde at Frp ikke tok grillskrittet fullt ut siden ledertrioen faktisk ikke hadde på seg grilldresser, men det avviser Jensen.

- Jeg har jo grillforkle, forklarer hun før hun tygger i seg en pølsebit mens fotografene får fart på kameraene.

- Et lovlig, stort parti
Jensen er lei av den stadige kritikken av Frp.

- Det har vært mye snakk om Frp-koden, campingliv og grilldresser. Jeg mener at det er med på å fordumme politikken. Både vi og velgerne foretrekker at kritikerne heller behandler oss med respekt som det sømmer seg for et stort, lovlig og etablert parti som Frp, sier hun.

- Kutt selvpiningen
Jensen mener også det er på tide at nordmenn får nyte livet uten stadig dårlig samvittighet for miljøet.

- Det er nærmest blitt en folkesport blant politikere og miljøvernorganisasjoner å drive selvpinende plageøvelser for å få ned klimautslippende, sier hun med tanke på klimadebatten som har rast de siste ukene.

- Nå skal det bli forbud mot bensinbiler, høyere strømutgifter og forbud mot flyreiser og oljefyrer. Det er ikke måte på hvor mye moralsk selvpining vi skal drive, sier hun.

Ber om edruelighet
Frp-formannen mener at all denne selvplagingen er helt unødvendig.

- Denne debatten må begynne å ta et edruelig perspektiv. Norge står for 2 promille av de samlede klimautslipp i verden. La oss si at vi reduserer klimautslippene med 30 prosent i Norge. Det utgjør 0,6 promille, sier Jensen.

- Miljøbevegelsen sier at Norge mister troverdighet og ikke kan be ulandene redusere sine klimautslipp hvis vi ikke selv reduserer våre utslipp?

- Det er jo ikke riktig at Norge er en stor forurenser. Norge har en industri som er en av de mest rene i verden. Vi får av og til inntrykk at Norges rolle internasjonalt er større enn det den faktisk er, sier Jensen.

Vil ha 100 prosent kutt i utlandet
Hun synes det mest avgjørende i klimadebatten at Norge investerer i tiltak som kan redusere klimagassene i utlandet.

- Det avgjørende er hva Norge som verdens rikeste land vil stille med av kapital, sier hun.

Derfor vil hun heller ikke som den eneste partilederen i Norge i tillegg til Jens Stoltenberg tallfeste hvor mye av klimareduksjonene som bør skje i Norge.

- Jens Stoltenberg poengterte jo også det meningsløse i å tallfeste nasjonale kutt. Vi vil være med på et klimaforlik hvis 100 prosent av kuttene skjer i utlandet, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere