*Nettavisen* Nyheter.

Siv Jensen: - Utilgivelig

Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Frp-leder Siv Jensen er forferdet over at FpU-representanter ønsker å forby homofili.

28.05.06 02:14

Det er formann i FpU i Lenvik i Troms som i Troms Folkeblad kommer med en krass karakteristikk av homofile.

- Hadde de holdt seg inne på sine egne soverom kunne jeg til nød ha gått med på det, men det er blitt så vanlig og så offentlig at det sender feil signaler ut til ungdommen. Jeg hadde helst sett at det ble forbudt, sier formann Rune Johannessen (24) i FpU i Lenvik i Troms til Troms Folkeblad. Han får støtte av Aleksander Leiknes i styret i partigruppa. Sammen har de redegjort for sitt syn i et leserinnlegg i avisa.

Sykdom
De omtaler også homofili som en «sykdom som må behandles» og at «smittebærere» må stanses.

Formann i FpU sentralt, Trond Birkedal, tar sterk avstand fra uttalelsene. Det samme gjør leder i moderpartiet Siv Jensen

- Sånne ting er helt utilgivelig og jeg synes FpUs ledelse har håndtert dette på en helt glimrende måte, sier Siv Jensen til TV 2 Nettavisen.

Risikerer eksklusjon
Trond Birkedal sier til TV 2 Nettavisen at de to som står bak utspillet nå risikerer å bli kastet ut av partiet.

- Sentralstyret har iverksatt en eksklusjonssak, som endelig skal behandles i styret 9. juni. De risikerer å bli kastet ut, men vi skal høre ders versjon først, sier han.

Sjokkert
Birkedal er sjokkert over det menneskesynet de to partifellene har vist.

- De to utviser et forkastelig menneskesyn som er så langt fra Frps og FpUs politikk som det går an. Vi tar selvfølgelig sterk avstand fra dette. Det er viktig for meg også å, på vegne av FpU, beklage overfor de som kan ha blitt støtt av dette, sier Birkedal.

AUF reagerte
Kritikken lot ikke vente på seg etter utspillet til FpU-erne. AUF reagerte sterkt. Nestleder Martin Henriksen og stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen, som er Stortingets eneste åpent lesbiske representant, ba i en pressemelding FpU og FrP unnskylde ovenfor Norges homofile.

- Disse uttalelsene er grove og avskyelige. Det er ikke de homofile som "bidrar til død", som FpU sier. Det gjør slike uttalelser, gjennom å gjøre situasjonen for unge homofile vanskeligere, sa de to.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag