RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siv Jensen: - Velgerne våre har tatt pause

Frp-leder Siv Jensen, her ved tirsdagens pressemøte, mister velgere og medlemmer. Hun sier at arbeidet i regjering har gått ut over det interne organisasjonsarbeidet.
Frp-leder Siv Jensen, her ved tirsdagens pressemøte, mister velgere og medlemmer. Hun sier at arbeidet i regjering har gått ut over det interne organisasjonsarbeidet. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Frp-lederen tar selvkritikk for velgerflukt

Frp-leder Siv Jensen erkjenner at regjeringsprosjektet har ført til at både medlemmer og velgere har forlatt partiet.

Siden Fremskrittspartiet kom inn i regjering har over 160.000 velgere vendt partiet ryggen. Et av sju betalende medlemmer er blitt borte.

– Vi kaller det pause. De har tatt en pause, sier partileder Siv Jensen til NTB.

Kritikk fra egne

Når Fremskrittspartiet samles til landsmøte til helgen, får medlemmene lese en årsberetning fra stortingsgruppa som peker på at ting kan bli bedre:

«Det oppleves fortsatt forbedringspotensial i samhandlingen med politisk ledelse i departementene», heter det der.

Mens årsmeldingen fra sentralstyret slår fast at arbeidet i regjering har gått ut over den interne parti-byggingen.

Vender blikket

Jensen erkjenner at det har vært et krevende første halvannet år i regjering, og at prosjektet har gått ut over både arbeidet internt og over måten Frp har kommunisert sine seire og gjennomslag på.

– Årsmeldingen fra sentralstyret er klar på at det å høste regjeringserfaring har gått ut over organisasjonsarbeidet. Nå er den tiden over. Nå skal vi igjen rette blikket mot egen organisasjon, sier partilederen.

Kommunikasjonssvikt

I tillegg mener Jensen at det ikke er blitt informert godt nok internt om alle saker. Der finner hun mye av forklaringen på velgerflukten – eller «pausen» som partilederen kaller det.

– Forutsetningen for å komme godt ut til våre velgere, handler om å finne en god form på kommunikasjon. Der må vi si at noe har gått veldig bra, og noe har gått mindre bra. Det må vi lære av og sørge for å bli bedre. Samtidig tror jeg alle forstår at det er vanskelig å finne formen på noe du ikke har gjort før, sier Frp-lederen.

– Samtidig har vi vært svært opptatt av å levere. Og noen ganger har vi kanskje blitt så opptatt av å levere, at det har gått ut over kommunikasjonsformen, sier hun.

Dyrepoliti-suksess

Nå skal det bli bedring, understreker Jensen:

– Det handler om å komme ut med riktigst mulig informasjon til flest mulig av våre egne på kortest mulig tid, slik at de for eksempel er forhåndsopplyst om nye og viktige saker regjeringen lanserer, lyder analysen.

Hun viser til lanseringen av dyrepoliti tidligere denne uken.

– Det tok jo fullstendig av. Det er et godt eksempel på god kommunikasjon, sier Jensen.

Udramatisk

Ifølge Bergens Tidende har Frp ikke hatt færre medlemmer siden 2001. Jensen mener situasjonen med et fall på 2.500 fra nær 19.000 ikke er dramatisk.

– Det er viktig at vi ikke sminker situasjonen, og er ærlige. Det siste året har vi vært nødt til å bruke mye ressurser og tid på regjeringsprosjektet fordi det er nytt og vi befinner oss i upløyd mark for partiet. Samtidig erkjenner vi en nedgang i medlemstallet. Det er ikke dramatisk. Det understreker at alle valg, også det kommende kommunevalget, handler om en ting: Innsats, sier hun til avisen.

Nestleder Per Sandberg sier også at stemningen er god i partiet, og at jobben nå handler om å flytte den gode stemningen fra tillits- og folkevalgte over på velgerne. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere