Siv Jensen: -  Ikke alle kan være enig i alt

Partileder Siv Jensen Siv talte til FrPs landsstyre lørdag morgen.

Partileder Siv Jensen Siv talte til FrPs landsstyre lørdag morgen. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

Finansminister og Frp-leder Siv Jensen presenterte asylavtalen som en bra avtale under Frps landsmøte, men hun mener at den ikke er uttømmende.

01.03.14 16:40

– Det vil alltid kunne oppstå hendelser og problemstillinger som en regjering må stå fritt til å vurdere fortløpende. Det skal ikke være slik at vi ikke kan gjøre det, fordi vi nå har en avtale på noen viktige områder i asyl- og innvandringspolitikken, sa Jensen i sin tale til Frps landsstyre lørdag.

Hun understreket at avtalen skal følges til punkt og prikke, men at det ikke er noen garanti for at Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti alltid blir enige.

– Men vi skal alltid forsøke, uttalte hun.

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (Frp) varslet at han vil stemme imot avtalen som ble inngått fredag.

– Sånn fungerer demokratiet. Alle saker som behandles av Fremskrittspartiets stortingsgruppe tas opp til votering, og det er lov å stemme imot. Ikke alle kan være enig i alt, sier Jensen til NTB.

Partileder Siv Jensen Siv taler til FrPs landsstyre lørdag morgen. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)


– Vær fornøyde

Jensen la fram saker som skattelettelser, mer politi, riksvåpenet tilbake på politibilene og fjerning av arveavgift som hun er fornøyd med at partiet har fått gjennom, men hun sier at partiet er utålmodig med å få gjennomført alle tiltakene de har sagt de skal gjennomføre.

– Frp-sjela er utålmodig, og da vi fjernet arveavgiften er tilbakemeldingen at «vi ser du fjernet den, men hvorfor fjernet du ikke den?». Vi må kunne stoppe opp og glede oss over seirene i hvert fall i fem minutter, sa hun til møtedeltakerne og lovte at etter de fem minuttene skulle partiet fortsette å kjempe videre.

– Vi har en stor jobb foran oss, derfor må vi ufortrødent jobbe videre med det vi har lovet velgerne, sier hun.

Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)


Bom i bompengesaken

Men heller ikke Jensen selv er fornøyd med alt som har skjedd og ikke skjedd de fire månedene de har vært i regjering.

Blant sakene partifeller murrer over å ikke ha fått gjennomført, er nedleggelse av alle bomstasjoner, og Jensen svarer tvert nei på spørsmål om hun er fornøyd med utfallet i den saken.

– Det sa vi også da regjeringsplattformen var et faktum, at vi gjerne skulle sett større gjennomslag når det kommer til bompengepolitikken. Men vi mener likevel at summen av det vi har fått gjennomslag for i samferdselspolitikken er bra, for det har resultert i raskere og mer effektiv veiutbygging, sier hun og viser spesielt til infrastrukturfondet.

Regjeringen har satt av 20 milliarder kroner som kapitalinnskudd til fondet i 2014, og de har også varslet at et utbyggingsselskap for vei skal bli etablert. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.