RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siv Jensen grillet om ungdomsledighet

Finansminister Siv Jensen forsikret at regjeringen har innsats mot økende ledighet høyt på sin dagsorden.
Finansminister Siv Jensen forsikret at regjeringen har innsats mot økende ledighet høyt på sin dagsorden. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Ap vil vite hvor høy ledigheten blant unge må bli før regjeringen foretar seg noe. Finansminister Siv Jensen (Frp) er helt uenig i at regjeringen ikke gjør noe.

Ap vil vite hvor høy ledigheten blant unge må bli før regjeringen foretar seg noe. Finansminister Siv Jensen (Frp) er helt uenig i at regjeringen ikke gjør noe.

Oppbremsingen i norsk økonomi og den økende arbeidsledigheten ble tema i Stortingets muntlige spørretime onsdag.

– Det mest alvorlige er den urovekkende økningen i ungdomsledighet, sa Aps finanspolitiske talskvinne Marianne Marthinsen.

Hun viste til at ledigheten blant unge er ti ganger så høy som for de over 54 år, og at den i årets første kvartal ble målt til 9,4 prosent.

– Jeg lurer på om finansministeren kan svare på hvor i revidert nasjonalbudsjett vi finner de tiltakene som viser at finansministeren tar den økende ungdomsledigheten på alvor? sa Marthinsen.

– Har levert
Jensen viste til at regjeringen har levert ved å gjøre om på permitteringsreglene og øke antallet tiltaksplasser.

– Hvis noen tror at svaret på den situasjonen norsk økonomi står i, er å kutte pengebruken og skjerpe skattene, er jeg uenig med Ap i det, sa Jensen.

– Hvor høy må ungdomsledigheten bli før regjeringen foretar seg noe? fulgte Marthinsen opp.

– Jeg er helt uenig i påstanden. Det er ikke slik at regjeringen ikke foretar seg noe, repliserte Jensen.

Det er først og fremst nedgangen i oljeinvesteringene som skaper usikkerhet omkring utviklingen i norsk økonomi. Det bratte fallet i oljeprisen det siste halvåret har forsterket tendensen.

Forhandler nå
Marthinsen pekte på at ledigheten i Norge nå har passert 4 prosent for første gang på ti år. Det er først og fremst de områdene på Vestlandet som er mest avhengig av oljerelaterte næringer, som rammes av nedgangen.

Jensen forsikret at regjeringen har økende ledighet og utfordringene i økonomien høyt på sin dagsorden.

Forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett pågår i disse dager mellom regjeringen og samarbeidspartiene Venstre og KrF. Både den rødgrønne opposisjonen og regjeringens samarbeidspartier mener budsjettet har for få og for forsiktige tiltak mot den økende ledigheten.

Regjeringen foreslår 1.000 tiltaksplasser i budsjettet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere