RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siv krever p-piller

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
- Det er uaktuelt at unge jenter kun skal få de billigste pillene med størst bivirkninger for at staten skal spare penger, sier Siv Jensen.

Det var NRK som i dag kunne melde at helse- og omsorgsdepartementet har foreslått at kun de billigste og eldste p-pillene skal gis som gratis piller til unge jenter. Nestleder i Frp, Siv Jensen, vil sette en stopper for forslaget.

– Jeg er forundret over at departementet foreslår dette helt uten å ha drøftet saken med budsjettpartneren i Stortinget, nemlig Frp. Det er helt uaktuelt at unge jenter som har behov for gratis p-piller skal måtte slite med bivirkninger bare fordi staten skal spare penger. Dette er småbeløp for staten, og har ingenting med reelle innsparinger å gjøre, skriver Jensen i en pressemelding.

Hun påpeker at ordningen med gratis p-piller til unge jenter har vært en gedigen suksess. Derfor mener hun at det ikke er noen grunn til at ordningen skal strammes inn på den måten departementet foreslår.

Jensen mener også at det er feil utgangspunkt at leger skal måtte velge preparater ut i fra pris og ikke etter rent faglige kriterier.

– P-piller er noe ganske annet enn C-vitaminer. Å legge begrensninger på pris blir galt. Faglige kriterier og de unge jentenes ve og vel er det som må veie tyngst i valget av piller, mener Jensen som også er finanspolitisk talskvinne for Frp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere