*Nettavisen* Nyheter.

Siv stiller ultimatum

Foto: Bjørn Sigurdsøn

Frp-formann Siv Jensen skjerper tonen. Nå slår hun krystallklart fast at det ikke blir noen borgerlig regjering uten at Frp er med på laget.

29.04.08 08:53

– Fremskrittspartiet kan kun støtte en regjering der partiet selv inngår, sier Jensen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Til helgen holder Frp landsmøte på Gardermoen. I et resolusjonsforslag fra stortingsgruppa legges det opp til å understreke at Frp «kun bør støtte en regjering der partiet selv inngår».

Men nå vil Siv Jensen stryke ordet bør, for å fjerne enhver til om at det her ligger en åpning for en borgerlig regjering uten Fremskrittspartiets deltakelse.

Les også: Frp størst i ny meningsmåling

Fjerner tvilen
– Personlig skal jeg derfor bidra til å fjerne den tvilen ved å fjerne ordet bør. Det er det partiet mener og det jeg mener, sier Jensen og gjør det klart at her har Frp ikke noe å gå på.

– Så dette betyr at Frp vil velge en Ap-regjering framfor en regjering der Frp selv ikke får bli med?

– Nei, det betyr at Frp vil bruke vår politiske styrke til å sørge for at vi får en regjering som reflekterer det velgerne har bedt om, sier Jensen og vil ikke utdype nærmere hva som ligger i hennes tvetydige svar.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Heiko Junge

Fire punkter
Siv Jensen er mektig irritert over tonen Høyre la seg på under helgens landsmøte.

– Legg merke til at vi har ikke lagt ned veto mot noe i de andre borgerlige partienes politikk, og så klarer Høyre i løpet av et kvarter å legge ned veto mot fire punkter i vår politikk, sier Jensen.

Fra Høyres siden ble det sagt at Frp må forandre politikk når det gjelder pensjon, bruk av oljepenger, klimatrusselen og til slutt en menneskefiendtlig innvandringspolitikk.

– Hva de må måtte mene om det siste, legger Jensen spørrende til.

Les også: - Sterkt Frp kan hindre blå regjering

Plass til alle
Siv Jensen er generelt irritert over kravet om at bruden må pyntes for å kunne bli godtatt av de andre borgerlige partiene.

– Vi får hele tiden høre fra de andre partiene at vi må pynte oss for å få være med på fest med de andre. Men på Fremskrittspartiets fester er det plass til alle, enten folk kommer i ballkjole eller grilldress, sier hun.

Jensen vil heller ikke være med på at Høyre-leder Erna Solberg har kommet med en invitasjon til et bredt samarbeid.

– Dette er et diktat og ingen invitasjon. Vi må vise gjensidig respekt for hverandre på borgerlig side. Nå er vi tilbake der vi begynte for over to år siden. Høyre vil ha våre velgere og vår innflytelse, men ikke politikken vår, sier hun.

Intet billigsalg
– Vi gir ikke bort politikken vår på billigsalg. Derfor får vi helle vente litt, hvis det er det om å gjøre. For vår del ser vi tegn til et gryende folkeopprør, sier Jensen.

– Vi prøver å sette ord på det mange tenker og vil fortelle hvorfor det nå er Fremskrittspartiets tur. I landsmøtetalen fredag vil jeg forsøke å sette dette budskapet inn i en historisk sammenheng, sier Jensen.

I forslaget til resolusjon pekes det på at Frp har en rekke gode løsninger, som ofte er benyttet med suksess andre steder, men som fortsatt er uprøvd i Norge. Det vises også til at Frp er det eneste partiet på Stortinget som ikke har sittet i regjering. Derfor ber partiet om regjeringsmakt «for å modernisere Norge». (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.