Siv vil ikke refse homohetsen

Siv Jensen gjør det klart at det å kreve homo-fri badestrand, ikke er i tråd med Frps politikk. Men Frp-politiker Odd Djøseland slipper refs.

10.07.06 08:00

Frp-politiker Odd Djøseland krevde i lokalavisen Farsunds Avis i forrige uke homo- og lesbefri strand.

Han skriver at heterofile «føler et sterkt ubehag ved tanken på at lesber og homoer kanskje ligger og sikler og vurderer dem som potensielle objekter». Djøseland er kommunestyremedlem og leder av helse- og omsorgsutvalget i Farsund, og har møtt på Stortinget som vararepresentant for Fremskrittspartiet fra Vest-Agder.

- Ikke Frp-politikk
- Dette er ikke Frps politikk. At et lokalt medlem hos oss gjør noe slikt, kan overhodet ikke tillegges Frp, sier partiformann Siv Jensen til TV 2 Nettavisen.

- Vil utspillet få konsekvenser for Djøseland?

- Nei, det tror jeg ikke. Folk må få ha ulike meninger, sier Jensen.

- Hefter ikke Frp
- Det er helt naturlig at Djøsland blir refset av Frp sentralt, sa Høyre-politiker André Dahl til TV 2 Nettavisen lørdag.

Han viste til at Rune Johannessen (24) og Alexander Leiknes (20) fra Lenvik FpU i Troms fikk kraftig refs da de ga en krass karakteristikk av homofile i et leserinnlegg.

Fremskrittspartiets Ungdom satte i gang eksklusjonssak mot dem, og det hele endte med at de to meldte seg ut av Frp.

- Hvorfor ble det igangsatt eksklusjonssak mot de to, og ikke mot Djøseland?

- Det får du spørre lederen i FpU om. At folk har ulike meninger, hefter ikke Frp, sier Jensen.

Djøseland selv har sagt til TV 2 Nettavisen at innlegget til en viss grad var ment å være en humoristisk reaksjon på et vedtak i kommunen om mobil-fri strand.

Rosa trekanter
Stortingspolitiker André Dahl reagerer svært kraftig på at Siv Jensen ikke vil refse Djøseland.

- Da er det altså slik at det er greit å dobbeltkommunisere. Det har Fremskrittspartiet gjort i flere tiår overfor innvandrere, og nå er det altså greit å utsette en annen minoritetsgrupper for det samme, sier Dahl.

Han mener det minste Fremskrittspartiets leder kunne gjøre var å ta kontakt direkte med Djøseland og få ham til å si til henne at innlegget var ironisk, slik han har forsøkt å gjøre lokalt.

- Man kan jo spørre om det er slik at Frp ønsker å trykke opp rosa trekanter som homofile skal bære, sier Dahl med en klar referanse til jødestjernene under nazitiden i Tyskland.

Politianmeldes
Odd Djøseland blir politianmeldt av bifile Bent Sandvand fra Kvinesdal. På Blikk Nett gjør Sandvand det klart at han ikke aksepterer de fordømmende og diskriminerende uttalelsene til Djøseland.

- Det viktigste er ikke om han blir dømt. Det er en sterk ting å gjøre, å anmelde noen, men jeg vil at han skal få smake litt av samme medisin, sier Bent Sandvand til Blikk Nett.

- Politikken i vanry
- Saken med FpU-ungdommene som ble ekskludert, var på et vis mer uskyldig. Dette dreier seg om en varaordfører for Frp og en vararepresentant på Stortinget, og en av Frps fremste aktører på Sørlandet, sier Arbeiderpartiets Freddy de Ruiter til TV 2 Nettavisen.

- Dette er et grovt overtramp, og bringer politikken i vanry. Utspillet var stygt og simpelt. Jeg forventer at Frp tar sterk avstand fra en slik sak. Hvis ikke, regner jeg med at det er Frp-politikk, sier stortingsrepresentanten fra Aust-Agder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.