*Nettavisen* Nyheter.

Sjikanetiltalt ordfører klar for rettssak

Permittert ordfører Andreas Drarvik (Sp) i Suldal kommune er utålmodig etter å komme i gang med sexsjikanerettssaken.

13.01.06 15:45

Drarvik (65) har gjennomgående nektet straffskyld etter at han i fjor vinter ble satt under etterforskning sexsjikane av en bekjent kvinne i Sauda. 65-åringen er tiltalt for å ha tilgriset en kvinnes husvegg med slibrige meldinger gjentatte ganger.

Gleder seg til det er over
- Jeg skal være glad når dette er overstått. Jeg hadde ikke ventet at saken ville ta så lang tid, sier Drarvik til Stavanger Aftenblad.

Den permitterte ordføreren ønsker ikke å uttale seg ytterligere til avisen.

- Jeg henviser til min advokat, sier Drarvik til TV 2 Nettavisen.

Fredag har det så langt ikke lykkes TV 2 Nettavisen å få en kommentar fra hans forsvarer, Anne Kroken.

Kroken har tatt over forsvarerrollen for Drarvik etter at tiltalte ba om å få bytte ut sin tidligere forsvarer, Endre Skjørestad. Årsakene til at tiltalte ønsket å bytte forsvarer, er ikke kjent.

Fikk «hore» skrevet på veggen
Den permitterte Sp-ordføreren er tiltalt for ti tilfeller av seksuelt krenkende og uanstendig oppførsel mot en kvinne i perioden 3. august 2003 til 30. januar 2005. Han er også tiltalt for ti tilfeller av simpelt skadeverk. I februar i fjor ble mannen gitt besøksforbud mot den fornærmede kvinnen.

Kvinnen har fått husvegger tilgriset med sjikanerende meldinger som «Hore», og har tidligere fortalt at hun opplevde tilværelsen som et mareritt i perioden sjikanen pågikk.

Saken kommer opp for Ryfylke tingrett førstkommende mandag, 16. januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.