Skjøt på Sivs bomløfter

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

Jens Stoltenberg hamret løs på Siv Jensen og konstaterte at Frps bompengeløfter kan bli dyr moro.

11.08.09 21:46

Mange og i sum dyre bompengeanlegg gjorde bompengefinansiering til et stridstema i årets første valgduell mellom Jens Stoltenberg og Siv Jensen.

Stoltenberg vil ikke fjerne de mange bompengeanleggene men mener tvert imot at denne typen finansiering er nødvendig for at veiprosjekter skal komme i gang.

- Jeg synes det er grovt urimelig, og derfor lover Fremskrittspartiet at bompengeanleggene skal avvikles fra 1. januar 2010 hvis Frp kommer i regjering, konstaterte Siv Jensen under debatten på P4.

Renteoppgang
Jensen mener at staten skal betale veiutbyggingen. Stoltenberg mener på sin side at en slik økning av statlige utgifter kan bli dyr moro for bilistene. Han konstaterte at Frp bruker mange flere milliarder enn noe annet parti.

- Det første som skjer er at rentene går opp, og da vil økte rentekostnader bli mye større enn det man betaler i bompenger, så dette blir dyr moro, sa Stoltenberg.

- Jeg skjønner at statsministeren ikke liker seg nå. Hadde vi snakket om kostnadskutt i landbruket ville han kjeftet fordi vi brukte for lite penger, sa Jensen.

- Den uansvarligheten statsministeren vil sette på Frp holder ikke. Det vet velgerne, og derfor er Frp i ferd med å vinne valget sa Jensen.

- Ikke rosenrødt
Partilederen konstaterte at Frp ikke vil støtte en regjering de ikke er en del av, men avviste at det er fullt kaos på borgerlig side.

- Det er jo ikke like rosenrødt i den rødgrønne leiren heller. Det er jo bare å si oljeboring i Lofoten så er det liv i leiren, sa Jensen.

I den første partilederdebatten med Stoltenberg, sa Jensen at regjeringens sykehjemsgaranti ikke på langt nær er nok for å sikre eldre de rettighetene de har krav på. Frp ønsker lovfestet garanti, og egen eldreminister.

Les for øvrig: - Alle skal få sykehjemsplass

og: - Sykehjemsgaranti uten verdi

Test deg selv
Lurer du på hvilket parti du bør velge ved årets valg? Under kan du ta Nettavisens grundige partitest med spørsmål fra partienes programmer.

Du kan også sjekke de andre valgtestene som finnes på nett under:

Stavanger Aftenblad: Har du bestemt deg?
VG: Hvilket parti kjemper for deg?
TV 2: Partitesten
Aftenposten: Valgomat

De første spørsmålene i testen er kun for statistiske grunner. Rød Valgallianse er partiet Rødt.

HTML EMBED
var so39672 = new SWFObject("/nettavisen/gif/testdegselv/partitesten2009.swf", "testmal", "535", "600", "8", "#FFFFFF"); so39672.addVariable("scale", "noscale"); so39672.write('testorama39672');

Versjonen av partitesten er 1.5. Sist oppdatert 03.08.09.
Versjon 2.0 med partiet Rødt vil bli lansert samme dag som Helga Pedersen er redaktør for Nettavisen: 1.september.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.