*Nettavisen* Nyheter.

Skogbrann kan ruinere Froland

Aust-Agder-kommunen kan få regning på 60 millioner kroner.

16.06.08 05:05

Utigiftene etter skogbrannen som har svidd av rundt 30.000 mål i Froland i Aust-Agder truer med å ruinere kommunen fullstendig.

Til sammen kan regningen komme opp i 60 millioner kroner, sier ordfører Sigurd Pedersen i Froland til Aftenposten.

Brannberedskap og slukking er ifølge lovverket en kommunal oppgave. Både frivillige og andre som er innleid for å hjelpe til, har krav på økonomisk kompensasjon.

Enkelt sagt må kommunen betale for alt arbeidet som skjer på bakken, unntatt innsatsen fra Sivilforsvaret og Heimevernet. Helikopterinnsatsen dekkes av det offentlige.

Kommunen har satt inn store ressurser for å slukke brannen som har ødelagt rundt en tidel av kommunens totale areal i løpet av den siste uken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: TV 2

- Vi har overhodet ingen muligheter til å dekke regningene som vil komme etter en slik brann. Uten støtte fra det offentlige er kommunen teknisk konkurs. Men når du står midt oppi en slik situasjon som vi har hatt her i Froland den siste uken, kan du ikke tenke penger, sier Pedersen til avisen.

De samlede utgiftene etter skogbrannen kan komme opp i svimlende 150 millioner kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Scanpix)

SJEKK: Stor skogbrannfare
i Sør-Norge

Da statsrådene Knut Storberget og Terje Riis-Johansen besøkte brannområdet, ble det gitt signaler om at det ikke skulle stå på ressurser, eller økonomi for å få slukket brannen.

Justisdepartementet opplyser til avisen at det er for tidlig å si om Froland kommune vil få ekstra pengestøtte etter brannen. Dette vil trolig bli avklart i løpet av uken.

224

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.