RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skole er viktigste sak

Sist oppdatert:
Skole er den viktigste saken for velgerne fire uker før valget. Det viser en fersk TV 2-Gallup.

Selv om mye av valgkampen så langt har dreid seg om eldreomsorg, er det fortsatt skole og utdanning som er den saken flest mener er viktigst for valg av parti.

13,1 prosent av de spurte oppgir skole som den viktigste enkeltsaken.

Eldrebølgen
Fokuset på eldrepolitikk de siste ukene har imidlertid ført til at også dette teamet nå oppfattes som svært viktig for valg av parti for mange velgere. Målingen TNS Gallup har laget for TV 2-nyhetene viser at 10 prosent oppgir eldre som den viktigste saken.

Mens de unge velgerne er mest opptatt av skole og utdanning, er det først og fremst velgere over 60 år som er opptatt av situasjonen for de eldre.

Lommebok
Også folks personlige økonomi er blant de viktigste sakene for velgerne når de skal bestemme seg. 8,9 prosent oppgir saker som angår egen lommebok som det viktigste når de skal bestemme seg.

Helse og sykehus er viktigst for 6,8 prosent av de spurte, og familiepolitikk for 6 prosent.

Partiforskjeller
Folk som har bestemt seg for å stemme på Arbeiderpartiet mener situasjonen for de eldre er like viktig som skolepolitikk. Det er disse to sakene som sammen med fordelingspolitikk utpeker seg som viktigste saker for Ap-velgerne.

For Fremskrittspartiets velgere er det innvandringspolitikken som er den viktigste enkeltsaken. Også hensynet til egen lommebok veier tungt for Frp'erne.

Høyre-velgerne er mest opptatt av sin egen økonomi, og setter spørsmål som skatt, avgift, rente og økonomisk politikk øverst på dagsorden. Også skole og utdanning er viktig for Høyre-velgerne.

Ingen saker er i nærheten av familiepolitikk i viktighet for Kristelig Folkepartis velgere. Hver tredje KrF-velger mener familien er den viktigste saken før valget.

Like viktig er distrikspolitikk for Senterpartiets velgere, som også er opptatt av miljøpolitikk.

De mest miljøopptatte velgerne har imidlertid Venstre. Partiets velgere er også opptatt av skolepolitikk.

Det er imidlertid Sosialistisk Venstrepartis velgere som er aller mest opptatt av skole og utdanning, hver fjerde SV-velger mener denne saken er viktigst for valg av parti.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere