*Nettavisen* Nyheter.

Skolene skjerper sikkerheten

Varslede aksjoner gjør at Utdanningsdirektoratet skjerper sikkerheten foran den nasjonale prøven i engelsk førstkommende mandag.

29.03.05 15:57

Gruppen som kaller seg Elevaksjonister, varslet i går at de også denne gangen vil legge prøven ut på Nettet, melder NTB.

I mars la Elevaksjonistene deler av de nasjonale prøvene i matematikk for 10. klasse ut på internett. Aksjonistene sier også at de vil legge ut de øvrige gjenstående prøvene i vår.

– Vi gjennomfører prøven som planlagt, men har skjerpet sikkerheten ved at det er gått ut en e-post til alle rektorene. Her blir de pålagt å vente med å dele ut prøven til den dagen den skal holdes, altså mandag, sier kommunikasjonsrådgiver Trine Oskarsen i Utdanningsdirektoratet til NTB.

Elevorganisasjonen er en organisasjon som organiserer elever i videregående skole, og må ikke forveksles med aksjonistene. Elevorganisasjonen har tidligere gått ut med boikott av de nasjonale prøver, men har nå endret taktikk.

Organisasjonen har takket ja til å delta i en arbeidsgruppe med departementet for å se på endringer i de nasjonale prøvene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.