*Nettavisen* Nyheter.

Skriver brev til Bondevik

Lyn-trener Espen Olafsens kone og datter er fremdeles savnet etter flodbølgen i Thailand. Nå skriver han til Bondevik med spørsmål om letearbeidet. Andre norske pårørende krever at regjeringen bistår i letingen.

17.01.05 08:37

- Jeg ønsker ikke å rette kritikk mot noen. Jeg vil at dette skal være konstruktive innspill til myndighetene. Dette er konkrete spørsmål vi ønsker svar på, sier Espen Olafsen til Dagbladet.

Ti spørsmål
Sammen med svigerfar Sverre B. Barth sender han et åpent brev til statsminister Bondevik med ti spørsmål om arbeidet i Thailand. Familien har mistet håpet om å finne Elfrid Barth (37) og Frøya Olafsen (5) i live, men håper fremdeles at de kan bli funnet.

Derfor spør de statsminister Kjell Magne Bondevik blant annet om hvordan man sikrer at alle områder faktisk blir gjennomsøkt, hvem som gjennomfører søkene, hvem som koordinerer og leder selve arbeidet og om det er behov for ekstern kvalitetssikring av arbeidet som pågår, skriver Dagbladet.

Krever press
De norske pårørende etter flodbølgekatastrofen krevde tidligere denne uken at regjeringen legger press på thailandske myndigheter for å få til en grundigere leting etter de savnede, skriver Aftenposten.

De påpeker at flere steder der flodbølgen har gjort stor skade, ligger det fremdeles sammenraste hus som det ikke er søkt i. De mener også at Norge burde tilby seg å hjelpe til med søkene, ettersom norske redningsarbeidere har høy kompetanse på å lete i sjøen, skriver Aftenposten.

Frustrerte
- Thailand er opptatt av å bygge opp igjen det som er blitt ødelagt, og det kan gå på bekostning av søk, sier Christoph Wernersen, talsmann for de norske pårørende, til Aftenposten.

De pårørende er frustrerte over at det ikke er sendt representanter for norske myndigheter til Thailand for å følge letingen. Norge har faktisk tilbudt hjelp til letingen, men thailanske myndigheter takket nei, skriver avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.