RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gry Elisabeth Veiby

Skuffet over Navarsete

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete kan ikke love mer penger til å sikre norske veier mot ras.

Rassikringsutvalget, som er en sammenslutning av de sju mest rasutsatte fylkene i landet, har anslått at det vil koste minimum en milliard i året å sikre det norske veinettet. Men Regjeringen har kun satt av 560 millioner kroner årlig.

Til sammenligning vil det bare Rogaland i alene koste 412 millioner kroner å rassikre de mest utsatte stedene.

Tirsdag holdt Nasjonal sikringsgruppe konferanse om rassikring på Grand Hotell i Oslo. Med på møtet var samferdselsminister Liv Signe Navarsete. Hun kunne ikke imøtekomme rassikringsutvalgets forslag til økte bevillinger.

- Regjeringen er i rute i forhold til de midlene stortinget har vedtatt, og det er de tallene jeg må forholde meg til, sier Navarsete til Nettavisen.

Skuffet
Lederen for Nasjonal rassikringsgruppe, Åshild Kjelsnes, er skuffet over at regjeringen ikke kan komme med noen konkrete løfter.

- Selv om vi forstår at samferdselsministeren ikke kan doble budsjettet fra en talerstol, skulle vi ønske hun kunne komme med noen klarere signaler om at de skal satse mer på rassikring, sier Kjelsnes til Nettavisen.

- Vi må nøye oss med at ministerens klare uttalelse om at rassikring er høyt prioritert og at regjeringen har fokus på dette, legger hun til.

Kjelsnes har allikevel tro på at budsjettet til rassikring kommer til å øke.

- Budsjettet er nødt til å øke etter hva regjeringen selv har hevdet, og jeg velger å tro på at de holder det de har lovet, sier Kjelsnes.

Tøff prioritering
Navarsete mener rassikringsutvalgets forslag ikke er urimelig.

- Jeg tror rassikringsgruppas forslag er mulig å nå, men det vil være en tøff priotitering, sier Navarsete.

Hun vil ikke komme med noen løfter før neste års budsjett er klart.

- Regjeringen er nå i gang med neste nasjonale transportplan, men jeg kan ikke komme med noen konkrete løfter, og kan ikke love budsjettmidler, men jeg vil jobbe framover med det, sier Navarsete til Nettavisen.

2000 rashendelser årlig
Det er ifølge Nasjonal rassikringsgruppe rundt 2000 rashendelser på norske fylkes- og riksveier årlig. Mandag sperret et snøras veien Riksvei 60 mellom Stranda og Hellesylt. Ingen biler skal ha blitt tatt av raset, men flere bilister måtte søke tilflukt i en tunnel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere