RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Illustrasjonsfoto: Scanpix)

Skuffet over regjeringen

Sist oppdatert:
Oljebransjen er ikke fornøyd med at regjeringen utsetter ny oljeleting.

Oljebransjen må vente i to år til på å lete i umodne områder på norsk sokkel.

NA24 - din næringslivsavis

Regjeringen har besluttet å utsette 20. konsesjonsrunde med ett år, for å sikre fortsatt kostnadseffektiv utforskning av de umodne områdene på norsk sokkel.

- Dersom man går for raskt frem med nye tildelinger, risikerer man å bore unødvendige, tørre brønner, het det i meldingen.

Det er en beskjed som ikke blir tatt vel i mot av oljebransjen.

Forrykker praksisen
- Når det gjelder utsettelsen av 20. runde, så er OLF skuffet over det. Det forrykker praksisen de siste årene, sier fungerende kommunikasjonsdirektør Leif Harald Halvorsen i Oljeindustriens Landsforening til NA24.

Han viser til at praksisen de siste årene har vært å tildele nye konsesjoner i umodne områder hvert annet år, noe som har gitt forutsigbarhet og kontinuitet for bransjen. Departementet mener selv at denne utsettelsen ivaretar forutsigbarheten.

Riggmarkedet er presset, og flere oljeselskaper sliter med å kontrahere rigger for leting og utvinning.

- Det er klart det er bedre å få en tidfestet utsettelse på ett år, enn ikke å vite når den neste runden kommer. Men en mulig konsekvens av dette er at man får ytterligere problemer med riggtilgang og kapasitet fordi arealet ikke lyses ut i den jevnlige rytmen, forteller Halvorsen.

SV-seier i regjeringen
- Vi mener 20. runde skulle gått som normalt, sier Frps Øyvind Korsberg.

Han stilte nylig olje- og energiminister Odd Roger Enoksen et spørsmål i Stortinget hvor han lurte på tidsplanen for den 20. konsesjonsrunden.

Han mener det nå er mye som tyder på at SV har fått en etterlengtet seier innad i regjeringen.

- Når man utsetter tildelingen av nye områder er det et signal om at man ønsker lavere aktivitet. Det vil medføre færre oppdrag for oljeindustrien. Det kan føre til at det blir mindre å gjøre for oljeselskapene og serviceindustrien, sier Korsberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere