RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skylder tre milliarder i barnebidrag

Bidragsinnkrevingen skal bli mer effektiv og det skal bli vanskeligere å skjule inntekter. Regjeringen foreslår en ny lov om barnebidrag.

I dag krever Trygdeetatens innkrevingssentral inn bidrag på vegne av 166.000 barn. Selv om de fleste foreldre betaler som de skal, skylder bidragspliktige om lag 3 milliarder kroner.

Verre å lure unna penger
Nå vil regjeringen stramme inn ytterligere for at bidragene skal komme fram i tide, heter det i en pressemelding fra Arbeids- og sosialdepartementet.

Forslaget til ny lov om bidragsinnkreving vil ifølge regjeringen gjøre innkrevingen mer effektiv. Det blir vanskeligere å skjule reell inntekt, og det blir enklere å kreve inn bidrag ved tilfeller av bidragsunndragelse.

Nye virkemidler
Trygdeetatens innkrevingssentral får et sett av nye virkemidler dersom regjerings forslag går igjennom.

Blant annet blir det mulig å kreve inn bidrag hos ektefelle/samboer eller nære slektninger når det foreligger mistanke om bidragsunndragelse ved at bidragspliktige arbeider tilsynelatende gratis i deres bedrift. Disse personene får også opplysningsplikt i forhold til innkrevingssentralen, og risikerer straff ved brudd på pliktene.

Det blir videre utvidet adgang til å motregne bidrag som den bidragspliktige har til gode hos det offentlige.

Og det blir utvidede virkemidler i forhold til arbeidsgivere som ikke trekker den ansatte i lønn for skyldig barnebidrag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere