RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slakter flyplass-salg

Sist oppdatert:
Forsvaret får gjennomgå i Riksrevisjonens rapport. Forsvaret betalte 10,9 millioner kroner for å bli kvitt Lista flystasjon.

- Salget av flystasjonen i september 2002 gav et netto utlegg for staten på 10,9 millioner kroner, heter det i konklusjonen fra Riksrevisjonen.

Ikke markedspris
Undersøkelsen som Riksrevisjonen har gjort, viser at Forsvarsbygg ikke kan legge fram sikre holdepunkter for at flyplassen ble solgt til markedspris.

Riksrevisjonen har med dette levert Stortinget de endelige, nakne faktaene om salget av flyplassen. Det har lenge vært kjent at Forsvaret ga bort penger for å bli kvitt Lista flystasjon, men rapporten er likevel på ingen måte hyggelig lesing for forsvarsminister Kristin Krohn Devold (H).

Hennes partikollega, Martin Engeset, som er nestleder Stortingets Kontroll- og konstitusjonskomiteen, rykker ut og kaller rapporten «gammelt nytt om Lista Flystasjon» i en pressemelding.

Klar tale
Men Riksrevisjonen er klar i sin dom.

- Undersøkelsen viser at det ikke ble foretatt takst og offentlig utlysning av hele eiendommen før forhandlingene med Lista Flypark AS startet. Markedet var heller ikke kjent med at det i juni 2002 ble tatt ny takst som ble satt til 11 millioner kroner, og med kompensasjonsbeløpet på 14,4 millioner kroner, heter det i rapporten.

Formålet med undersøkelsen har vært å vurdere om avhendingen av Lista flystasjon er gjennomført i samsvar med Stortingets vedtak og forutsetninger.

Forsvaret solgte i september 2002 Lista flystasjon for 3,5 millioner kroner til Lista Flypark AS. Til fradrag i salgssummen ble det gitt kompensasjon for tilrettelegging til næringsutvikling med til sammen 14,4 millioner kroner. Dette ga et netto utlegg for staten på 10,9 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere