RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slakter pensjonsforliket

Sist oppdatert:
Næringslivet, Frp, studentene og akademikerne slakter det nye pensjonsforliket.

Les også: Slik blir pensjonen din

Akademikerne reagerer kraftig på at man ikke har klart å få opptjening av pensjonspoeng under studier inn i pensjonsreformen.

- Man velger å gi opptjeningspoeng til vernepliktige, omsorgsarbeid og arbeidsledighet. Dette er et slag i ansiktet på ungdom som vurderer å ta en lengre utdanning i Norge og stikk i strid med tidligere løfter fra Høyre og Venstre til utdanningsgrupper, sier lederen av Akademikerne, Christl Kvam.

Satt på spissen mener hun pensjonsforliket innebærer at studenter bør velge å få barn i studietiden, og droppe og være heltidsstudent og heller jobbe ved siden av studiene.

- Kvinner taper
Frp mener at pensjonsforliket er latterlig dårlig. Frp er det eneste partiet på Stortinget som ikke stiller seg bak forliket.

- Alle pensjonister vil tape på det nye systemet. Det et spesielt kvinnefiendtlig fordi kvinner som jobber deltid vil bli rammet, sier Frps Robert Eriksson.

Han forklarer det med at besteårs-regelen vil bli erstattet med alle inntektsgivende år i den nye reformen.

- En kvinne som jobber 50 prosent i 20 år mot 100 prosent i 20 år, vil med den nye modellen tape inntil 42.000 i årlige pensjon. Hvis hun lever i 15 år etter at hun har gått av med pensjon, vil hun tape hele 630.000 kroner, sier Eriksson.

Også Handels- og servicenæringsens hovedorganisasjon (HSH) er skuffet over det nye pensjonsforliket, skriver NA24. Administrerende direktør Vibeke H. Madsen i HSH mener også at inntektstaket for pensjonsopptjening på 7,1G (441 000 kroner) er for lavt og får støtte fra NHO-direktør Finn Bergersen jr.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere