*Nettavisen* Nyheter.

Slakter Valla-psykiaterne

De karakteriserte Valla som «truende» og med «mangel på empati». Nå får psykiaterne selv på pukkelen.

21.01.08 13:10

De psykiatrisk sakkyndige i Valla-saken får kjeft fra egne rekker.

Leder Jan Olav Johannessen i Norsk Psykiatrisk Forening tar et kraftig oppgjør med psykiaterne Odd H. Hellesøy og Lars Weisæth for deres rolle i granskingen av Valla, skriver Klassekampen.

Han refser de to psykiaterne for «uetisk behandling» av Gerd-Liv Valla:

- Det er vanskelig å forstå beveggrunnene for at to av våre dyktige og respekterte kolleger lot seg involvere i granskingen av Gerd-Liv Valla. De har medvirket til at Valla ble utsatt for en uetisk behandling, i strid med alle intensjoner i helselovgivningen. De skulle ha takket nei til oppdraget, sier Johannessen til Klassekampen.

Som Nettavisen tidligere har avslørt, karakteriserte de sakkyndige Valla som «truende», «destruktiv» og med «mangel på empati» etter én eneste samtale med henne.

Rapporten fra de to sakkyndige er ikke offentlig - og Valla selv har ikke fått den. Det har derimot Vallas advokater, og de mener den har hatt stor betydning for Fougner-rapporten.

- Private granskinger av den typen som LO fikk gjennomført ved å engasjere Fougner-utvalget, er et felt der norske psykiatere bør trå veldig varsomt. Mitt standpunkt er at vår yrkesgruppe ikke bør involvere seg i slike saker, presiserer Johannessen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag