RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slaktet Stoltenberg - nå roser de ham

Statsminister Erna Solberg og leder i Arbeiderpartiet Jens Stoltenberg under spørretimen på Stortinget 19. mars.
Statsminister Erna Solberg og leder i Arbeiderpartiet Jens Stoltenberg under spørretimen på Stortinget 19. mars. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Flere politikere slaktet for et halvt år siden Jens Stoltenbergs lederegenskaper. Nå blir han framsnakket av de borgerlige.

Stoltenberg er kalt konfliktsky, feig, pinglete, og han har blitt kritisert for å være lite handlingskraftig. Men denne kritikken er etter bare et halvt år snudd til rosende omtaler fra den borgerlige siden i norsk politikk.

– Han har ledet Norge og Ap i mange år, så helt konfliktsky kan han ikke være, sier Høyres parlamentariske leder Trond Helleland til Aftenposten ifølge NTB.

Helleland fortsetter framsnakkingen av Stoltenberg og fremhever at Ap-politikeren har «bred og lang erfaring og en utstråling som skaper tillit».

Høyre-leder og statsminister Erna Solberg, som tidligere har kritisert Stoltenberg for å mangle handlingskraft, sa mandag til NRK at Stoltenberg er flink.

– Jeg mener at han er en konsensusorientert politiker. Det jeg hører fra dem som har sittet og jobbet med ham, er at han er flink på prosess, noe han også blir kritisert for – det at man gjerne vil ha avklaring med én gang på enkelte saker, sa Solberg.

Også Fremskrittspartiets parlamentariske leder Harald Tom Nesvik og Venstre-leder Trine Skei Grande fremhever en rekke egenskaper ved Stoltenberg som de mener gjør at han vil passe godt som NATO-sjef. De to vektlegger Stoltenbergs lange erfaring som statsminister, hans internasjonale deltakelse og hans gode kontaktnett. Solberg sier seg enig og legger til at Stoltenberg «er en person med mange gode kvalifikasjoner». (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere