*Nettavisen* Nyheter.

Slik blir selene flådd

Med hakapik blir selunger slått til døde.

(iOslo.no): Tidligere i dag demonstrerte NOAH mot selfangst utenfor Stortinget. Det var ikke mange som møtte opp, men virkemidlene likevel virkningsfulle. Et fåtall demonstranter til tross, organisasjonen, som kjemper for dyrs rettigheter, mener de fikk frem budskapet sitt.

- Selfangst starter for fullt i dag og det tillates stadig større kvoter og regjeringen sponser det i stadig større grad. I år sponser de denne næringen med 13 millioner kroner. Mer enn noen gang, sier pressekontakt for NOAH og veterinær Siri Martinsen til iOslo.no og legger til:

- Med denne demonstrasjonen ønsket vi å vekke folk på Karl Johan og vise hvordan selfangst foregår. Jeg føler jeg vi fikk frem budskapet Stadig færre vil dessuten ha pels og jeg håper vi bidrar til å forsterke det.

Martinsen beskriver selvangsten på en grotesk måte:

- Dyrene som de tar ligger hjelpeløse fordi de ikke kan svømme ennå. Det er også svært sjelden at dyrene dør momentant. Når selen blir fanget brukes det hakapik til å slå dem i hodet. Undersøkelser fra Canada viser at 44 prosent av selene fortsatt kan være ved bevissthet når de flås. Dette betyr at de lider når de blir slått, sier Martinsen engasjert.

Organisasjonen ønsker i fortsettelsen å få til en dialog med fiskeriminister Helga Pedersen. Så langt har det ikke lykkes å komme i kontakt med fiskeridepartementet.

Les flere saker på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.