RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SIGNERER AVTALE: Bjørnar Moxnes (R) signerte avtalen. Her sammen med Raymond Johansen (AP), Lan Marie Nguyen Berg (MDG) og Marianne Borgen (SV) under tirsdagens pressekonferanse.
SIGNERER AVTALE: Bjørnar Moxnes (R) signerte avtalen. Her sammen med Raymond Johansen (AP), Lan Marie Nguyen Berg (MDG) og Marianne Borgen (SV) under tirsdagens pressekonferanse. Foto: Heidi Schei Lilleås (Nettavisen)

Slik skal Oslo-Ap samarbeide med Rødt

Sist oppdatert:
Les avtalen her: Nå skrur Oslo kommune igjen krana for private aktører.

Mandag ble det klart at Miljøpartiet de Grønne (MDG) vil ha en stopp på utbygging av E18 og et bilfritt Oslo sentrum, for å samarbeide med Arbeiderpartiet.

Tirsdag presenterte Ap, Rødt, MDG og SV samarbeidsavtalen med Rødt.

Du kan lese hele avtalen nederst i saken.

Nå sier det nye byrådet i Oslo at det blir strammet inn på privat barnehageutbygging, og at kommunen selv igjen skal bygge barnehager. Kontrakter med kommersielle aktører blir ikke videreført. Heller ikke i helsesektoren.

- Tar tilbake selvtilliten

Raymond Johansen sier at Rødt ikke vil sitte i byråd sammen med Arbeiderpartiet, men at partiet har fått gjennomslag for sin politikk på flere områder.

- Det er tydelig at Rødt lar seg inspirere av Det danske enhetspartiet, sa Raymond Johansen før Rødt-leder Bjørnar Moxnes inntok talerstolen.

- Vi tar tilbake selvtilliten i Oslo kommune, sa Bjørnar Moxnes under pressekonferansen tirsdag. Han varsler at det blir langt mindre innflytelse fra private selskaper i driften av kommunal sektor.

- Ikke private sugerør

– Det er ingen grunn til at vi skal tillate private sugerør i fellesskapets kasser i barnehager, sa Moxnes før avtalen ble undertegnet.

NY AVTALE: Raymond Johansen (AP), Bjørnar Moxnes (R), Lan Marie Nguyen Berg (MDG) og Marianne Borgen (SV) under tirsdagens pressekonferanse.

Spesielt gjelder det barnehager, der Oslo nå tar tilbake ansvaret for barnehageutbyggingen.

Moxnes sa at det blir slutt på avtaler med selskaper som ønsker å skape profitt gjennom offentlig tjenestetilbud. Det betyr at bare private ideelle organisasjoner får bygge barnehager. Ikke de som skal ha et overskudd i driften.

AVTALEN: Her er avtalen mellom Rødt og byrådspartiene i Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere