*Nettavisen* Nyheter.

Slik skal Oslo-Ap samarbeide med Rødt

SIGNERER AVTALE: Bjørnar Moxnes (R) signerte avtalen. Her sammen med Raymond Johansen (AP), Lan Marie Nguyen Berg (MDG) og Marianne Borgen (SV) under tirsdagens pressekonferanse.

SIGNERER AVTALE: Bjørnar Moxnes (R) signerte avtalen. Her sammen med Raymond Johansen (AP), Lan Marie Nguyen Berg (MDG) og Marianne Borgen (SV) under tirsdagens pressekonferanse. Foto: Heidi Schei Lilleås (Nettavisen)

Les avtalen her: Nå skrur Oslo kommune igjen krana for private aktører.

20.10.15 11:53

Mandag ble det klart at Miljøpartiet de Grønne (MDG) vil ha en stopp på utbygging av E18 og et bilfritt Oslo sentrum, for å samarbeide med Arbeiderpartiet.

Tirsdag presenterte Ap, Rødt, MDG og SV samarbeidsavtalen med Rødt.

Du kan lese hele avtalen nederst i saken.

Nå sier det nye byrådet i Oslo at det blir strammet inn på privat barnehageutbygging, og at kommunen selv igjen skal bygge barnehager. Kontrakter med kommersielle aktører blir ikke videreført. Heller ikke i helsesektoren.

- Tar tilbake selvtilliten

Raymond Johansen sier at Rødt ikke vil sitte i byråd sammen med Arbeiderpartiet, men at partiet har fått gjennomslag for sin politikk på flere områder.

- Det er tydelig at Rødt lar seg inspirere av Det danske enhetspartiet, sa Raymond Johansen før Rødt-leder Bjørnar Moxnes inntok talerstolen.

- Vi tar tilbake selvtilliten i Oslo kommune, sa Bjørnar Moxnes under pressekonferansen tirsdag. Han varsler at det blir langt mindre innflytelse fra private selskaper i driften av kommunal sektor.

- Ikke private sugerør

– Det er ingen grunn til at vi skal tillate private sugerør i fellesskapets kasser i barnehager, sa Moxnes før avtalen ble undertegnet.

Klikk på bildet for å forstørre.

NY AVTALE: Raymond Johansen (AP), Bjørnar Moxnes (R), Lan Marie Nguyen Berg (MDG) og Marianne Borgen (SV) under tirsdagens pressekonferanse. Foto: Heidi Schei Lilleås (Nettavisen)

Spesielt gjelder det barnehager, der Oslo nå tar tilbake ansvaret for barnehageutbyggingen.

Moxnes sa at det blir slutt på avtaler med selskaper som ønsker å skape profitt gjennom offentlig tjenestetilbud. Det betyr at bare private ideelle organisasjoner får bygge barnehager. Ikke de som skal ha et overskudd i driften.

Klikk på bildet for å forstørre.

AVTALEN: Her er avtalen mellom Rødt og byrådspartiene i Oslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.