RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik stemmer du lurt

Sist oppdatert:
Skillet mellom en rød eller blå regjering kan dreie seg om et titalls stemmer i ett fylke. Sjekk hvordan du kan stemme taktisk her.

Dersom du er mest opptatt av en fortsatt Bondevik-regjering eller en ny Stoltenberg-regjering, er det ikke sikkert at det er lurest å stemme på partiet som ligger hjertet ditt nærmest. I stedet kan du stemme på et av de andre partiene i den blå eller rødgrønne blokken.

Ifølge TNS Gallups måling for TV 2 onsdag, står kampen i Akershus mellom Ap og KrF i øyeblikket om fattige 650 stemmer. Tidligere partileder Valgerd Svarstad Haugland er allerede inn på utjevningsmandat på bekostning av Sp-leder Åslaug Haga, men mangler bare 650 stemmer på å knipe plassen til Aps femtekandidat Marianne Agdestein. Haga mangler vel 1200 stemmer på å sikre sitt mandat.

I Nordland er KrFs førstekandidat Jan Sahl allerede inne ved hjelp av et utjevningsmandat. Men kniper han 60 stemmer til, kan han knipe stortingsplass på bekostning av Aps Anna-Kristin Ljunggren.

Rød Valgallianse er for øyeblikket ute av Stortinget. Men bare 750 stemmer skal til for at både RV-leder Torstein Dahle og Erling Folkvord får plass.

Knivingen er også hard innad i de to regjeringsalternativene. I Aust-Agder skiller bare ti stemmer mellom KrFs Åse Gunhild Woie Duesund og Høyres Jan Olav Olsen.

Venstre
På TV 2s måling onsdag får Venstre distriktsmandater i Oslo, Akershus og Hordaland. I tillegg får partiet hele fem utjevningsmandater. Partiet er også svært nær et distriktsmandat i Sør-Trøndelag.

Trykk i kartet for å se stillingen i ditt fylke. Her kan du se hvem som er inne, og hvem som er ute, og hvilket parti i de to blokkene som er nærmest eller lengst unna et mandat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere