RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik vil han stenge Norges grenser

FRYKTER INNVANDRINGEN: Christian Tybring-Gjedde er ute med boka "Mens orkesteret fortsetter å spille" om norsk innvandringspolitikk.
FRYKTER INNVANDRINGEN: Christian Tybring-Gjedde er ute med boka "Mens orkesteret fortsetter å spille" om norsk innvandringspolitikk. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Christian Tybring-Gjedde ber Norge bryte med FNs flyktningekonvensjon.

OSLO (Nettavisen): En av Fremskrittspartiets mest frittalende politikere i innvandringsdebatten, Christian Tybring-Gjedde, mener hans parti og resten av Norge er på feil kurs og må legge om før den ikke-vestlige innvandringen kveler den norske velferdsstaten. Nå har han skrevet bok temaet - «Mens orkesteret fortsetter å spille».

Les også: Vil forby henteekteskap

Der lister han opp hvordan han mener Norge kan slå på bremsene i innvandringspolitikken. Blant annet vil han at Norge skal si opp FNs flyktningekonvensjon.

Vil ikke starte eget parti

Men til tross for misnøyen med eget parti på område - Tybring-Gjedde vil ikke starte sitt eget parti:

- Nei, det er uaktuelt, sier han til Nettavisen.

- Jeg støtter Fremskrittspartiets program, men det er en del kompromisser i regjering jeg ikke er så glad i, sier han.

Snakker om blackout

51-åringen sier én av grunnene til at han avviser tanken om et nytt parti er belastningen med å være i toppolitikken. Han viser til blackouten Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson opplevde og viser til sitt eget møte med veggen da det stormet som verst i kjølvannet av 22. juli-terroren og hans kronikk «Drøm fra Disneyland». Etter trusler og sjikane og et voldsomt mediekjør gikk  det i svart for Frp-politikeren som opplevde perioder med hukommelsestap.

Mediene får unngjelde

I boka er det flere medier og mediefolk som får unngjelde, blant dem politisk redaktør i Dagbladet, Marie Simonsen, som Tybring-Gjedde hevder gjør ham syk. Dagbladet var likevel en av avisene som fikk boka til gjennomlesing og som igjen kunne presentere Marie Simonsens synspunkter på Tybring-Gjeddes budskap på kommentarplass.

BÆREKRAFT: - Som jeg har vist, er dagens innvandring verken økonomisk eller kulturelt bærekraftig, skriver Christian Tybring-Gjedde i boka.

- Man kan jo mistenke deg for å oppsøke offerrollen?

- Nei, ikke i det hele tatt. Ap-Jonas Gahr Støre kommer med ideer han også, men han får ikke den samme behandlingen av Marie Simonsen. Mulig han er en klok mann, men jeg skal presses inn i en stigmatiserende omtale. Dette vitner om et intellektuelt lavmål, mener jeg. Folk må lese boken. Marie Simonsen er ikke viktig, men det jeg mener om journaliststanden er at vi bør diskutere hvor er Norge om 10-15 år, hvilke utfordringer har vi. Det vil jeg utfordre alle journalister og mediefolk til å se på hva jeg skriver. Hvis de er uenige med meg, fortell hva de er uenige i. Jeg har bygd opp resonnementer, jeg viser til statistikk. Jeg respekter at man kommer til andre konklusjoner enn meg, men man kan ikke begynne med å si at Christian Tybring-Gjedde er en fremmedfiendtlig fyr som vil andre vondt.

Les også: - Såpass må han tåle

- Ikke bærekraftig

Tybring-Gjeddes budskap er at innvandringspolitikken må legges om. "Som jeg har vist, er dagens innvandring verken økonomisk eller kulturelt bærekraftig", skriver han i boka og sier konsekvensen er at nasjonalstatens selvstendighet og egenart viskes ut. Mest alvorlig, ifølge Tybring-Gjedde, er det at frihetsverdiene utfordres.

- I Fremskrittspartiets program står det vel også noe om respekt for individets frihet, for religion og etnisitet?

- Menneskerettighetene trumfer alt. Religiøs frihet er en av disse rettighetene. Men du kan ikke ha en religion som bryter andre rettigheter. Vi kan for eksempel ikke ha det sånn at vi ikke aksepterer homofili.

BEGYNNE MED FN: - Jeg har en rekke forslag som jeg håper Frp og andre partier vil se på, og det viktigste er å revurdere FNs flyktningekonvensjon, sier Christian Tybring-Gjedde.


Fakta: Flyktningkonvensjonen

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Flyktningkonvensjonen er en konvensjon som ble utarbeidet av FN i kjølvannet av annen verdenskrig for å sikre at alle flyktninger får de universelle menneskerettigheter som FN formulerte i 1948 (Menneskerettighetserklæringen).

Konvensjonen ble vedtatt av FNs generalforsamling 28. juli 1951 og trådte i kraft 22. april 1954, etter at 35 stater hadde ratifisert den.

Flyktningkonvensjonen er en folkerettslig avtale som omhandler mellomstatlige rettsforhold.

Kilde: Wikipedia

Vil begynne med FN-konvensjon
For å skape det han kaller en bærekraftig innvandring, vil Tybring-Gjedde gå løs på det han ser på som de grunnleggende årsakene til at asylinnvandringen til vestlige land har økt så kraftig.

- Jeg har en rekke forslag som jeg håper Frp og andre partier vil se på, og det viktigste er å revurdere FNs flyktningekonvensjon, som ble vedtatt i 1951 og laget for en helt annen tid, sier han.

Tybring-Gjedde viser i boken til dagens store flyktningestrøm på verdensbasis og skriver at flere hundre millioner mennesker etter hvert vil bryte opp fra sine hjem for å forsøke å slå ned seg i stater der levestandarden er høyere eller trygdeytelser er på et helt annet nivå. Han mener dagens definisjon av begrepet flyktning også åpner døra for mennesker uten et reelt behov for beskyttelse.

Hvis Norge varsler FN om at de ikke lenger ser seg bundet av FNs flyktningekonvensjon og artikkel 44, vil Norge ifølge Tybring-Gjedde kunne gjenvinne nasjonal politisk styring på dette området.

Asyl- og innvandringspolitikken blir da gjenstand for reell politisk debatt og ikke kun tolkning og føleri, skriver han i boken.

Forslagene

Dette er noen av Tybring-Gjeddes forslag:

 • Avvikle dagens nasjonale og svært ulike behandling av asylsøknader og opprette et internasjonalt senter for behandling av asylsøknader. Asylsøkere som tropper opp på grensen i ulike land, blir transportert til det internasjonale senteret. Stramme inn regler for familieinnvandring.
 • Forbud mot henting av ektefeller i opprinnelseslandet.
 • Utfordre EØS og Schengen samt vurdere alternative tilknytningsformer.
 • Opprette egen folketrygdkonto for arbeidsinnvandrere.
 • Stille strengere krav til statsborgerskap.
 • Avvikle kontantstøtten og heller innføre skattefradrag.
 • Begrense ulike trygdeytelser for for å unngå at flyktninger i for stor grad samles i byene.
 • Avvikle supplerende stønad for personer med kort botid i Norge.
 • Opprette eget politiorgan mot æresrelatert vold, tvangsekteskap og kjønnslemlestelse.
 • Stille strengere krav til språk- og demokratiforståelse.
 • Avvikle tilskuddsordningen til tros- og livssynssamfunn og skille stat og kirke.


I tillegg foreslår Tybring-Gjedde en rekke konkrete tiltak i arbeidet med integrering, blant annet:

 • Helkroppsundersøkelse for å forebygge og avdekke kjønnslemlestelse.
 • Foreldre/foresatte plikter å anmelde avdekket legemsbeskadigelse av eget barn.
 • Individbasert nasjonalt elevregister for å få kontroll på barn som ikke får skolegang i Norge.
 • Nekte retur for de som reiser til utlandet for å delta i væpnet konflikt, alternativt sikte dem for landssvik.
 • Nekte hatpredikanter innreise i Norge.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere